Sparle si soparle, 16.09.2024

luni, 16 septembrie 2024
  • După cum am mai consemnat, „constructorul” noului motel Capela, Xavitel Business, s-a judecat cu fostul „proprietar” al imobilului, firma SC Batroscom SA! Anul trecut, societatea deținută de Octavian Luță a chemat în judecată la Tribunalul Vâlcea firma SC Batroscom SA (în calitate de pârât), obiectul fiind „constatare nulitate act”, iar numărul dosarului a fost 3993/90/2022. „Respinge excepţia lipsei de interes în formularea acţiunii, invocată de pârâtă prin întâmpinare. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta SC Xavitel Business SRL, în contradictoriu cu pârâta SC Batroscom SA, prin lichidator judiciar, ca neîntemeiată. Ia act că pârâtă îşi rezervă dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel ce se depune la Tribunalul Vâlcea”, se arată în soluția instanței. Din păcate, firma Xavitel nu a investit nici un leu pentru reconstrucția motelului, chiar dacă au trecut 6 (șase!!!) ani de la achiziția imobilelor de la controversatul afacerist Nicolae Minea.

 

  • Cristian Simoiu, consilier municipal în Râmnicu Vâlcea din partea Partidului Național Liberal, este fericitul posesor al unui teren intravilan și a unei vile de lux în Râmnicu Vâlcea, plus două mașini BMW ultimul răcnet. În declarația de avere, Simoiu a scris despre fondul de investiții de la ETORO Europe LTD de 3.300 de dolari. Anul trecut, Cristian Simoiu a încasat circa 100.000 lei din postura de contabil șef la Direcția Silvică Râmnicu Vâlcea, plus 12.000 lei din indemnizațiile de consilier local.

 

  • Angajatorii, sancționați în august de ITM Vâlcea cu 380.000 lei. În luna august 2024, Serviciul Control Relaţii de Muncă și Compartimentul Muncă Nedeclarată din Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea a efectuat 98 controale, fiind dispuse 114 măsuri de punere în conformitate cu prevederile legislative în domeniul relaţiilor de muncă şi clauzele din contractele colective de muncă, respectiv, contractele individuale de muncă. Au fost aplicate 41 sancţiuni contravenţionale, din care 17 avertismente şi 24 amenzi în valoare de 232.500 lei. Pentru alte cazuri, angajatorii au fost sancționati in conformitate cu prevederile art. 260 cu amenzi contravenționale in valoare totală de 150.000 lei. În luna august 2024, ITM Vâlcea a înregistrat 5 accidente de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe