Cum previi distrugerea pieselor de mobilier în procesul de mutare?

miercuri, 28 august 2024

 

Să te muți într-un loc nou, pe care să-l numești ”acasă” sau birou este pe cât incitant, pe atât de complicat, date fiind așteptările pe care (le poți avea) ai, dar mai ales ce presupune întregul proces.

Cutii, dezasamblat de mobilă, etichetări, ambalări, toate aceste lucruri presupun timp. Iar dacă iei cu tine și o parte din mobilă, lucrurile se complică și mai tare. Mobila nu este doar o investiție financiară semnificativă, dar deseori are și o valoare sentimentală considerabilă, fiind moștenită din generație în generație.

Indiferent de tipul sau mărimea sa, mobilierul este supus riscului de deteriorare în timpul mutării, cauzat de manipularea necorespunzătoare, folosirea materialelor de ambalare nepotrivite sau transportul neadecvat, ce poate cauza zgârieturi, lovituri, deformări sau chiar distrugeri ireparabile.

Pe lângă pierderile financiare, deteriorarea mobilierului are și un mare impact emoțional. Mulți dintre noi dezvoltăm o legătură specială cu anumite piese de mobilier, pe care le iubim datorită esteticii sau amintirilor care ne leagă. Iar pierderea sau distrugerea acestora nu face altceva decât să ne amplifice (și mai mult) stresul deja existent al mutării.

Ce să facem ca totul să meargă ca pe roate?

În primul rând, planificăm ce luăm cu noi

Fără nu o planificare atentă, mutarea va fi sortită eșecului! De aceea începe prin a evalua ce mobilier vei lua cu tine, care dintre ele sunt mai fragile sau au o valoare sentimentală mare și ce măsuri trebuie să iei pentru a le proteja. Nu uita să verifici ce poate fi demontat, fără a fi stricat! Dezasamblarea mobilierului poate reduce riscul de deteriorare și poate facilita transportul. De exemplu, îndepărtarea picioarelor de la mese sau scaune poate preveni ruperea acestora în timpul manipulării.

Odată stabilit, ambalează cu atenție

Procesul de ambalare al pieselor de mobilier nu trebuie grăbit sau făcut superficial, ci cu atenție la detalii și folosind materialelor potrivite, cât să asigure protecția pieselor de mobilier pe care le prețuiești!

Mobilierul din lemn, deși solid, este extrem de vulnerabil la zgârieturi și lovituri. Orice colț expus sau suprafață neprotejată poate avea contact cu alte obiecte, cu pereții sau podelele, în timpul transportului sau mutării prin spații înguste. În acest caz se recomandă utilizarea de pături groase și moi, capabile să absoarbă șocurile și prevină contactul direct al mobilierului cu alte suprafețe dure.

Mobilierul din sticlă necesită o atenție și mai mare. Pentru astfel de piese, o rolă de folie cu bule de pe Rogri.ro este indispensabilă pentru a înfășura fiecare piesă de sticlă, în special marginile și colțurile acestora, unde riscul de deteriorare este mai mare. Iar în locurile unde sticla este lipită de metal sau lemn este necesar un strat suplimentar de protecție pentru a amortiza eventualele mișcări sau șocuri.

Când vine vorba de piesele de mobilier tapițate (canapelele sau fotoliile), protecția se extinde și la menținerea curățeniei acestora pe parcursul mutării. Aceste piese sunt expuse la praf, murdărie sau umezeală, mai ales dacă mutarea implică un transport pe o distanță mai lungă sau în condiții meteorologice nefavorabile. Așadar, pentru a proteja tapițeria se recomandă huse speciale de protecție din plastic sau material textil, special concepute pentru a menține integritatea țesăturii și a împiedica pătrunderea murdăriei.

Așa eviți accidentele!

Odată ce mobilierul este ambalat corespunzător, următorul pas crucial este manipularea acestuia. Trebuie să existe suficienți oameni pentru a manevra piesele grele sau voluminoase, evitând astfel accidentele. Nu strică folosirea unor cărucioare de mutare și altor echipamente specializate pentru a transporta mobilierul.

În cazul în care te decizi să angajezi o firmă de mutări alege una cu experiență și referințe bune, cu care să discuți în detaliu așteptările și nevoile pe care le ai înainte de ziua mutării pentru a preveni multe probleme.

Alege transportul în siguranță

Primul și cel mai important aspect este alegerea vehiculului potrivit. În funcție de volumul și greutatea mobilierului trebuie să optezi pentru un camion suficient de mare, bine întreținut, care va oferi o stabilitate mai mare pe drum și minimiza riscul de mișcări bruște care ar putea afecta mobilierul.

Piesele mai grele și mai voluminoase (dulapurile sau mesele) ar trebui să fie plasate la baza încărcăturii, pentru a asigura un centru de greutate mai jos și, implicit, o stabilitate mai mare a camionului în timpul transportului. Cele fragile sau ușoare trebuie să fie așezate deasupra sau între piesele mari, protejate cu perne, pături sau alte elemente amortizoare pentru a preveni mișcările sau șocurile care ar putea provoca daune.

Ajunși în noua locație, spor la asamblat!

După ce ai ajuns la noua locație împreună cu echipa de mutări o să ai nevoie de timp pentru a reasambla și verifica fiecare piesă de mobilier. Verifică fiecare piesă de eventuale zgârieturi, lovituri sau deformări și compară-o cu starea notată înainte de mutare. Dacă totul este în ordine, spor la asambalt și rearanjat mobilierul în noul spațiu!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe