Vâlcea fotbalistică are şi motive de mândrie:
Două echipe de Divizia B şi un stadion de „A“!
Multă lume s-a întrebat de ce meciul de baraj dintre campioanele Diviziilor D din judeţele Olt şi Dolj s-a disputat la Drăgăşani şi nu la Rm. Vâlcea. Motivul a fost unul bine întemeiat şi nicidecum AJF Vâlcea n-a făcut vreo favoare celui de-al doilea municipiu al judeţului. De altfel, lipsa oficialităţilor din AJF demonstrează dezinteresul acestei instituţii faţă de evenimentele sportive organizate în Vâlcea.
Revenind la motivul pentru care meciul Gaz Metan Podari - FC Balş nu s-a disputat la Râmnic, să spunem că de la administratorii stadionului am aflat că lucrările de moder-nizare împiedică orice posibilitate de folosire a principalei arene fotbalistice din judeţ în această perioadă. Lucrările sunt de amploare şi nu vizează doar „fragmente“ ale Municipalului din Zăvoi. Astfel, în prezent se lucrează la recondiţionarea gazonului, la montarea scaunelor şi la terenul II, care va fi dotat cu un covor de iarbă artificială.
Suprafaţă de joc perfectă
Prima operaţiune ce vizează aducerea stadionului „Municipal“ la cele mai înalte standarde calitative o reprezintă recondiţionarea gazonului. Câte ceva s-a făcut deja din mers, brazde de iarbă sănătoasă plantându-se în special în zona porţilor.
12 mii de locuri pe scaune
În ceea ce priveşte montarea scaunelor în tribune, lucrările au început săptămâna trecută. Preşedintele Alin Trandafir a precizat: „Ne-au fost aduse deja primele rânduri de scaune, dintre cele aproximativ 12.000 care vor fi montate în tribune. Operaţiunea de amplasare a scaunelor trebuie terminată până la Zilele Râmnicului, adică până la finele lunii iulie.
Aşa s-a stabilit şi aşa va rămâne!”.
Gazon artificial pe Terenul II
Între investiţiile pe care Primăria le-a demarat odată cu înfiinţarea echipei acum doi ani se numără şi modernizarea terenului II din Zăvoi, acolo unde, până vara trecută, un meci de fotbal semăna mai mult cu o luptă oarbă în noroi. Din 2005, pe acel teren nu s-a mai jucat nici o partidă, iar excavatoarele şi alte utilaje şi-au făcut rapid apariţia pentru a decongestiona o locaţie unde generaţii întregi de fotbalişti vâlceni şi-au petrecut tinereţile. Ceea ce va rezulta după această muncă titanică depusă de mai mult de un an de zile întrece toate aşteptările: gazonul va fi din iarbă artificială, aşa cum mai toate cluburile profesioniste din lume îşi pot permite, iar antrenamentele vor putea fi efectuate nu peste mult timp şi seara, la lumina reflectoarelor.
Web Design by DowMedia