BOMBA ECOLOGICA! Situație critică in comuna Lădești: Nereguli la Sistemul de Apă și Canal

marți, 16 aprilie 2024

Situație critică in comuna Lădești: Nereguli la Sistemul de Apă și Canal

Canalizarea
În comuna Lădești există un sistem de canalizare care deservește jumătate din populația localității, un Azil de bătrâni cu peste 100 de persoane ( pacienți și personal), un liceu cu aproximativ 300 persoane (copii și personalul), dispensarul din comuna, primăria și câteva societăți comerciale.
 Acest sistem este nefunctional din cauza primarului Nicolae Iordache, stația de epurare este in paragină nefuncțională, însă cei racordați plătesc pentru acest serviciu in funcție de cantitatea de apa menajeră consumată.
Autoritatea publică locală menționează că acest sistem de canalizare funcționează prin vitanjare.
Însă de 4 ani nu am observat o vitanja care să vitanjeze căminele de colectare a apelor reziduale,(dejecțiile)
Toată această apă reziduală  colectata de la abonați  ajunge în căminele de colectare   după care sunt deversate pe canalele de curgere a apei pluviale, ajungând în râul Cerna.
Cum se poate încasa un serviciu care nu este funcțional și care , deși  este un serviciu autofinanțat a primit în nenumărate rânduri sume importante de la bugetul local prin rectificări.
Solicitam constatarea de către Garda Naționala de Mediu privind această poluare a mediului, prin verificarea tuturor căminelor de colectare, a stației de epurare, verificarea operatorului de vitanjare și a cantităților vitanjate dacă sunt egale cu cantitățile încasate de personalul acestui serviciu
Totodată, sesizam organelor de control pentru verificarea sumelor încasate la acest serviciu și unde au fost folosite sumele acordate de Consiliul local Lădești...?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe