Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Landor Moșteanu, este un adevărat „latifundiar” în mai multe localități, pentu că deține cinci terenuri de diferite categorii în comunele Nicolae Bălcescu și Budești, în suprafață totală de... peste 100.000 mp, primite drept „moștenire”. Tot despre moștenire spune în declarația de avere edilul Moșteanu că a primit și casa de locuit din Nicolae Bălcescu. În anul 2022, Landor Moșteanu a ridicat suma totală 75.000 lei, din care, cea mai mare parte, din salariile de la Primăria Nicolae Bălcescu. Tot primarul PNL al comunei Nicolae Bălcescu, Landor Moșteanu, nu a înregistrat în 2021 în evidența contabilă participațiile pe care le deține la patrimoniul altor entități, potrivit Curți de Conturi. Edilul nu a stabilit, înregistrat, urmărit si încasat impozit pe clădirile deținute de persoanele juridice în valoare de 8.000 lei, la care se adaugă accesorii de 1.000 lei.
Nu mai puțin de cinci plângeri prealabile (un adevărat record în materie!) vor fi prezentate cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului local al municipiului Râmnicu Vâlcea, ce va avea loc joi, 28 martie 2024. Una din plângeri este împotriva hotărârii pentru modificarea anexei nr 1 la Hotararea Consiliului Local nr. 9 din 22.01.2019 privind aprobarea „Registrului Local al Spatiilor Verzi din municipiul Ramnicu Valcea” cu modificările si completările ulterioare din data de 30.01.2024 avand ca obiect radierea din Registrului Local al Spatiilor Verzi a suprafeţei de 347 mp inscrisa in RLSV Ramnicu Valcea la numărul cadastral 77-2, Cartea Funciară nr 45789.
Prelungire de mandat de director general la VILMAR. Recent, a avut loc ședința Consiliului de Administraţie al SC Vilmar SA, în care s-a decis prelungirea mandatului lui Khelifa Guemra, în funcţia de director general al societăţii, cu un mandat de doi ani. Khelifa Guemra trebuie să continue să îndeplinească atribuțiile care îi revin în calitatea sa de director general al societăţii, în conformitate cu legea societăţilor. Directorul general trebuie să deţină toate drepturile şi obligaţiile cerute de actul constitutiv al societăţii şi de legislaţia română. SC Vilmar SA a obținut în cursul anului 2022 o cifră de afaceri de circa 123 milioane de lei, venituri totale de peste 113 milioane de lei și pierderi de 14 milioane de lei. SC Vilmar SA avea la 31 decembrie 2022 capitaluri de 58 milioane de lei (din care capital social de 4,8 milioane de lei) și exact 163 de salariaţi.