Sparle si soparle, 04.03.2024

luni, 4 martie 2024
  • Primarul liberal din Oteșani, Mircea Oprișor, a „dat-o în bară” de mai multe ori în derularea unor investiții. Concret, la obiectivul de investiții „Extindere, reabilitare, anvelopare termică, modernizare și dotare ansamblu scolar Cârstănesti, din comuna Otesani”, obiectiv finanțat de la bugetul de stat prin PNDL, au fost identificate plăți pentru lucrări neexecutate, în valoare de 4.000 lei, pentru care au fost calculate accesorii în valoare de 1.000 lei. Urmare verificării cheltuielilor de capital efectuate în anul 2020, la obiectivul de investiții „Pod peste Pârâul Luncavăț, punctul Vâlculești, Sat Cârstănești, Comuna Oteșani”, obiectiv finanțat de la bugetul de stat prin PNDL, au fost identificate plăți pentru lucrări neexecutate, în valoare de 8.000 lei, pentru care au fost calculate accesorii în valoare de 1000 lei. Referitor la modul de derulare a contractelor de achiziție publică s-a constatat ajustarea prețului contractului de execuție lucrări la obiectivul de investiții „Pod peste Pârâul Luncavăț, punctul Vâlculești, Sat Cârstănești”, cu nerespectarea dispozițiilor legale în vigoare, ceea ce a condus la efectuarea de plăți nelegale în sumă de 6.000 lei reprezentând profit actualizat, la care se adaugă accesorii în sumă de 1.000 lei.

 

  • Îl ţineţi minte pe procurorul Ionel Bușe de la Parchetul Râmnicu Vâlcea, care a stat suspendat disciplinar şase luni pentru atitudini nedemne constând în lovirea unui suspect imobilizat la sol, ameninţarea voalată a unui şef de poliţie şi ridiculizarea unor avocaţi în sala de judecată? Acum, Bușe face din nou cărare la Consiliul Superior al Magistraturii, întrucât este judecat într-un nou dosar disciplinar, notează luju.ro. De data aceasta, Inspecţia Judiciară îl acuză de exercitarea funcţiei cu rea-credinţa şi nerespectarea în mod nejustificat a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente. Mai exact, IJ susţine că Bușe ar fi solicitat fără temei echipe de control de la Garda Forestieră Vâlcea şi de la Ocolul Silvic Clăbucet pentru participarea la activităţile de urmărire penală. În plus, magistratul ar fi scurs în presă informaţii nepublice, mai arata Inspecţia. Ei bine, Secţia pentru procurori în materie disciplinară nu se grăbeşte de nicio culoare cu aceasta a doua cauză disciplinară împotriva lui Ionel Buse. Dosarul ar fi trebuit să aibă termen la 7 februarie 2024, însă procurorii CSM au hotărât să preschimbe termenul pentru data de 3 aprilie.

 

 

  • Aflată cândva în elita economiei, la Forconcid nu a mai rămas nimeni „să stingă becul”! Potrivit situaţiilor comunicate de Ministerul Finanţelor Publice, SC Forconcid SA (aflată în faliment) a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri de 0 lei, cheltuieli totale de circa 60.000 lei şi pierderi de 60.000 lei. La data de 31 decembrie 2022, SC Forconcid SA avea datorii de 6,2 milioane de lei, un capital social subscris vărsat de 635.000 lei, nici un salariat, iar tipul de activitate, conform clasificării CAEN, era „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. În comparație, SC Forconcid SA a înregistrat în anul 2021 venituri totale de circa 461.000 lei şi un profit de 301.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe