În cazul în care mai ai nevoie de o sumă de bani pentru modernizări de orice fel în curte, solicită un împrumut rapid. Fă-o acum, cât încă este vară, pentru a profita la maximum de momentele călduroase petrecute în aer liber.
Avantajele unei pergole
Atunci când te gândești să-ți construiești o pergolă, probabil că ai în vedere realizarea unui spațiu umbrit, în care să te poți bucura cu adevărat de liniștea grădinii tale. Însă pergola are mai multe avantaje.
De exemplu, te ajută să transformi terasa într-un spațiu perfect de socializare, unde să aduni familia sau prietenii. Dacă lucrezi de acasă, pergola poate deveni biroul tău de vis. Dacă alegi să instalezi o pergolă retractabilă, o vei putea controla și regla în funcție de necesitate. Să nu mai spunem că o pergolă poate crește valoarea proprietății tale.
Tipuri de pergole
Pergola este o structură exterioară realizată din stâlpi verticali și orizontali, pe care o poți folosi pentru a face umbră în curte. Ca formă și structură, pergola se situează undeva între un foișor și o copertină. Doar că, spre deosebire de foișor, aceasta nu este situată în mijlocul curții, ci este construită fie în apropierea casei, fie este lipită de un perete exterior.
Pe piață există o multitudine de modele de pergole gata făcute, cu asamblare inclusă, care te ajută să faci economie de timp și efort. Cu toate acestea, dacă îți plac lucrările de bricolaj, ai putea să-ți construiești singur pergola. Decizia îți aparține.
Opțiunile în ceea ce privește designul și materialele sunt variate, la fel și în ceea ce privește tipul de structură.
Însă, totul pornește de la utilitatea pe care vrei să i-o dai. Dacă vrei să te bucuri de umbră doar din când în când, într-o anumită zonă din curte, poți opta pentru o structură retractabilă. Pe de altă parte, dacă vrei să creezi un adevărat spațiu de poveste, poți instala o pergolă din lemn pe care să o umpli de flori.
Odată ce ai decis unde vrei să o instalezi, este esențial să analizezi traiectoria soarelui pentru a ajusta designul la nevoile tale și pentru a face structura pe deplin funcțională. În funcție de cum bate soarele, poți începe să calculezi nu doar dimensiunea zonei unde vrei să creezi umbră, ci și tipul de pergolă care corespunde cel mai bine obiectivelor tale.
Locația și obiectivele proiectului tău îți vor oferi punctul de plecare. De aici, următorul pas este alegerea materialelor. Cele mai comune opțiuni sunt lemnul, aluminiul, fierul forjat sau betonul. Lemnul este perfect pentru exteriorul în stil rustic, în timp ce pergola din aluminiu se potrivește în orice decor.
Dacă îți dorești o opțiune ceva mai rezistentă, pergolele încorporate într-unul din pereții casei pot fi o soluție, însă construcția lor este ceva mai complicată.
Tipul de acoperiș pe care îl preferi pentru pergolă va afecta și procesul de construcție. O pergolă cu acoperiș glisant sau cu acoperire din material textil, care permite ca structura să fie deschisă la nevoie, diferă o pergolă cu acoperiș fix.
Nu uita de iluminat! Pentru a-i da un farmec aparte, alege un sistem de iluminat potrivit, câteva detalii decorative și bucură-te de noul tău spațiu preferat din grădină.
Dacă mai ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru a duce proiectul la bun sfârșit, solicită un credit rapid! Folosind un simulator de credit, instrument pe care îl găsești pe site-ul instituției de la care vrei să iei împrumutul, afli mai multe detalii despre un eventual credit, precum valoarea estimată a ratei săptămânale sau lunare, în funcție de suma pe care vrei să o împrumuți.
Web Design by DowMedia