Comunicat de presă
Concerte de sărbători în cadrul proiectului „Colind Malaia! Explorare creativă pe Valea Lotrului”
Proiectul „Colind Malaia! Explorare creativă pe Valea Lotrului” continuă cu noi activități și evenimente în luna decembrie 2023.
După atelierul de muzică și cânt coral desfășurat în luna noiembrie, în Școala Gimnazială Malaia se reiau pregătirile pentru concertele de colinde. Astfel, între 13-15 decembrie membrii Corului de Copii din Malaia vor pregăti, alături de cvartetul vocal SIdeREum, o serie de concerte de colinde dedicate comunității.
Concertele se vor desfășura astfel:
vineri 15.12.2023, orele 11.00: Școala Gimnazială Malaia
sâmbătă 16.12.2023, orele 15.00: Biserica Sf. Împărați – Ciunget
duminică 17.12.2023, orele 11.30: Biserica Sf. Cuvioasa Paraschiva – Malaia
duminică 17.12.2023, orele 13.00: Biserica Sf. Ierarh Nicolae – Săliște
Cvartetul vocal SIdeREum este compus din: Alexandra Văduva – soprană, Teodora Ciocârlan – mezzosoprană, Doru Ciutacu – tenor, Marius Sireteanu – bas, aranjamente muzicale
Atelierul a fost coordonat de Maria Petrescu (muzician și profesor de muzică la Liceul teoretic Waldorf din București) și Marius Sireteanu (muzician și asistent universitar doctorand la Departamentul de Dirijat, Muzică religioasă și Instrumente complementare, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală, UNMB).
Pe parcursul acestor ateliere copiii și-au însușit deprinderi de cânt în ansamblu, de urmărire a gesturilor dirijorale și au învățat tehnici de respirație și emisie vocală, trăind, totodată, bucuria lucrului împreună. Rezultatul atelierelor este reprezentat de însușirea temeinică a unui program de colinde tradiționale românești, care va fi redat în luna decembrie în cadrul seriei de concerte „Colind Malaia!”, alături de muzicieni profesioniști.
„Colind Malaia! Explorare creativă pe Valea Lotrului” este un proiect al Asociației Culturale ISVOR, cofinanțat de Primăria Comunei Malaia – județul Vâlcea.
Proiect finanțat în cadrul Investiției I5, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
PNRR: FONDURI PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ ȘI REFORMATĂ!
https://mfe.gov.ro/pnrr/ https://www.facebook.com/PNRROficial/
Parteneri: Universitatea Națională de Muzică din București, Pensiunea Alpina, Școala Gimnazială Malaia, Grădinița cu program normal – Malaia, Biserica Sf. Cuvioasa Paraschiva – Parohia Malaia, Biserica Sf. Ierarh Nicolae – Parohia Săliște, Biserica Sf. Împărați - Parohia Ciunget, Obştea Moşnenilor Repezi Fratoşteanu, Obștea Moliviș, Obștea Moșnenilor Mălăieni, Obștea Târnovu Mare.
Fondată în 2016 de Oana şi Daniel Ivaşcu, Asociaţia Culturală ISVOR iniţiază, dezvoltă sau coordonează proiecte culturale în colaborare cu organizaţii din România şi din străinătate, promovează creativitatea românească în context contemporan şi susţine prezenţa culturală naţională pe scena internaţională. Cei 7 ani de activitate înseamnă: 17 proiecte culturale; 224 participanţi (artişti / specialişti); 51 evenimente în 39 localităţi din 7 ţări; 43 ateliere creative în 17 şcoli rurale din România pentru 2.416 elevi; 125 parteneriate naţionale şi internaţionale; peste 13.600 spectatori; peste 895.000 impact online.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați pe adresele de email: [email protected] sau [email protected]. Persoana de contact: Oana Ivașcu, manager de proiect.
Web Design by DowMedia