Cașmirul, mereu la modă. De ce să ai în garderobă un pulover de cașmir?

miercuri, 29 noiembrie 2023

 

Ce femeie nu își dorește un pulover damă din cașmir, unul dintre cele mai rafinate și de înaltă calitate articole de îmbrăcăminte? Ce are atât de special cașmirul? De ce atât de moale și de popular în toată lumea?

Cașmirul este obținut prin pieptănare manuală din lâna caprei Cașmir, un animal care nu este prea răspândit din cauza condițiilor climatice speciale de care are nevoie pentru a trăi. Blana acestei capre este foarte densă; partea cea mai subțire, cea mai fină și, prin urmare, cea mai valoroasă este părul de sub blană, adică stratul inferior moale și lânos. Pe scurt, această fibră se caracterizează prin moliciune și senzația de mătase, prin ușurință și prin capacitatea excelentă de izolare, atât de frig, cât și de căldură. Cum să nu vrei un pulover damă de acest fel în garderoba ta?

Un truc pentru a ști dacă cașmirul este de calitate?

Pe lângă moliciune, lejeritate, culoare lucioasă și țesătură foarte densă, un mic truc constă în a verifica "revenirea la viață". Pentru a face acest lucru, este suficient să strângi bine un pulover damă de cașmir în mâini și să te asiguri că acesta revine la starea inițială în câteva minute.

Un pulover damă cașmir este un articol de îmbrăcăminte care nu ar trebui să lipsească niciodată din șifonierul. Cu atât mai mult acum, când suntem în plină toamnă și se apropie iarna. Dar de ce este atât de util un articol de îmbrăcăminte precum puloverul? Din mai multe motive, dar mai ales pentru că este foarte practic, confortabil (indiferent că este din cașmir, lână sau bumbac). Este călduros, iar pentru această perioadă a anului, nu este doar potrivit: este practic obligatoriu. În plus, un pulover damă se combină foarte bine cu blugi, salopete, fuste sau peste rochii. În funcție de culori, de designul ales sau de grosime, poți purta un pulover fie că ești acasă, fie că ieși la plimbare în parc sau la cumpărături, fie că mergi la serviciu sau la o cină specială. Cu o singură excepție: nu este un articol vestimentar formal, așa că ai grijă când ai un eveniment special.

Dacă optezi pentru un pulover damă din cașmir, cum ai grijă de el?

În primul rând, nu este nevoie să speli puloverul de fiecare dată când îl porți (dar acest lucru este valabil și pentru cele care nu sunt din cașmir). După ce a fost folosit, poate fi lăsat în aer liber pe tot parcursul zilei următoare înainte de a-l purta din nou. În acest timp, fibrele elastice au capacitatea de a se relaxa și de a-și recăpăta moliciunea caracteristică. De asemenea, vrem să invalidăm și mitul conform căruia cașmirul trebuie să fie curățat în uscat. În afară de cazuri speciale, cașmirul poate fi spălat fie manual, fie în mașina de spălat.

Spălare de mână: se spală acest pulover damă în apă călduță cu un detergent delicat de calitate. Se lasă la înmuiat timp de aproximativ 15-30 de minute. Se  “masează” ușor și se clătește cu apă curată la aceeași temperatură ca la spălare.

În mașina de spălat: utilizează programul pentru lână delicată la 20° și folosește un ciclu de centrifugare cu viteză redusă. Balsamul de rufe nu este recomandat pentru un pulover damă cașmir!

Cel mai bun mod de a usca un pulover damă (cașmir sau nu) este să îl așezi (nu să îl atârni!) orizontal pe un rastel cu un prosop uscat și absorbant sub el, pentru a împiedica fibrele să se desprindă.

La mijlocul sezonului și pe vreme caldă, hainele din cașmir pur sunt mai expuse la agresiunea moliilor care se hrănesc cu această fibră valoroasă. Așa că nu uita să folosești în mod regulat un produs anti-mătase în garderoba ta. Un excelent bricolaj este să umpli o batistă cu puțină lavandă, cuișoare, mentă și scorțișoară și să o pui în puloverul de cașmir împăturit înainte de a-l depozita în dulap.

Atunci când nu este sezonul cașmirului, putem depozita hainele spălate și curățate în cutii sau pungi ermetice. În cele din urmă, ar trebui să ne amintim să depozităm un pulover damă cașmir împăturit, nu să îl atârnăm pe umeraș. Pentru a-l proteja cel mai bine, îl putem pune într-o pungă de bumbac.

Totodată, este important și ce fel de sutien porți (gaseste gama completa pe Emag) pe sub un pulover de cașmir. Fiind atât de moale și delicat, cașmirul merge mână în mână cu un sutien din dantelă. Alege, însă, un sutien în care te simți confortabil, care să nu te strângă sau care să pună o presiune extra. Cașmirul se simte atât de plăcut pe piele, că e și păcat să porți un sutien care doar arată bine, dar îți provoacă neplăceri. Poți, de asemenea, să folosești și o bustieră de sport pe post de sutien. Indiferent de ce alegi, cheia pentru a arăta bine este să te simți bine în propria piele. La propriu!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe