Toamna se numără... investițiile în casă! Mai ales dacă există și curte, atunci toamna este cel mai bun moment de-a face mici schimbări. Sau mari! Dacă grădina ta arată dezordonat și nu mai știi unde să pui uneltele de grădinărit sau, pur și simplu, îți dorești o casă de grădină pentru decor și nu numai, atunci articolul acesta e fix ce îți trebuie.
Pentru a decide ce fel de case de grădină sunt potrivite pentru tine, este important mai întâi să înțelegem la ce vor fi folosite. Alți factori importanți pentru alegere sunt spațiul disponibil și caracteristicile terenului pe care vor fi amplasate.
Dacă obiectivul tău este să păstrezi curtea ordonată și să adăpostești uneltele, un tip de case de grădină recomandat este o simplă magazie din metal sau chiar plastic. Dacă, pe de altă parte, dorești să folosești casa de grădină și ca spațiu de joacă pentru copii, poți opta pentru un model mai mare, din lemn. Primul lucru când te-ai decis că vrei un anumit model de case de grădină este să verifici la autoritățile municipale dacă este necesară o autorizație de construcție. Cu cât este mai mare modelul de case de grădină, cu atât este mai probabil să fie necesară o autorizație. Nu uita că trebuie respectate cerințele legale și în ceea ce privește distanța dintre casa de grădină și proprietățile învecinate. Distanțele și cerințele de autorizare variază în funcție de locul în care locuiești.
Ce material alegi?
Casele de grădină sunt disponibile în lemn, plastic sau metal. Majoritatea oamenilor preferă lemnul, ceea ce îi conferă acesteia un “feeling” mai natural și mai confortabil. Cu toate acestea, trebuie ținut cont de faptul că lemnul necesită mult mai multă îngrijire pe termen lung. Casele de grădină din plastic au avantajul de a necesita puțină întreținere și de a fi rezistente la intemperii și la razele UV. Cu toate acestea, renunți, însă, la frumusețea naturală a lemnului. De asemenea, casele de grădină din metal necesită puțină întreținere și reprezintă o alternativă excelentă la plastic. Indiferent ce model alegi, nu uita nici de seturi de terasă, pentru că sigur vei dori să ai în curte. Chiar dacă vremea nu mai ține cu noi, un bun gospodar își face vara sanie și iarna car. Aceste seturi de terasă trebuie să se potrivească cu modelul ales de casă de grădină.
Mergem mai departe. Aceste case trebuie construite sau amplasate pe un teren stabil și plan. Pentru structurile de dimensiuni medii sau medii-mari, îți recomandăm să o amplasezi deasupra unei fundații, pentru a asigura stabilitatea structurii. Există trei tipuri principale de fundații: fundații cu plăci, fundații cu grinzi inversate și fundații cu plintă izolată. Cel mai stabil tip pentru case mari de grădină este fundația cu plăci. Această soluție oferă multe avantaje: este durabilă și rezistentă, deoarece implică turnarea betonului. De asemenea, este potrivită pentru solurile instabile. Cu toate acestea, din cauza cantității de beton necesare, este și cea mai scumpă. Pentru acest tip de lucrări, te sfătuim să apelezi la profesioniști. Fundațiile realizate de profesioniști garantează o instalare fără probleme, o durată de viață lungă și o fundație sigură pentru casa ta de grădină. În plus, cu fundațiile potrivite, umiditatea și înghețul nu vor deteriora modelul de case de grădină ales.
De mărimea casei mai depinde și spațiul care rămâne disponibil în grădină, dacă, așa cum ziceam, te uiți și de seturi pentru terasă. Dacă organizezi des mese mari, vei avea cu siguranță nevoie de o masă lungă și de mai multe scaune pentru toți oaspeții tăi. Dacă preferi grătarele, atunci o masă pentru grătar este cea mai potrivită. Un alt aspect de luat în considerare este materialul. Pentru mobilierul de exterior ai mai multe opțiuni. De la aluminiu, caracterizat prin lejeritate și linii moderne, la rezistența fierului, rezistența fibrelor sintetice sau frumusețea lemnului natural. Toate aceste materiale se caracterizează prin rezistența lor la condițiile meteorologice și la expunerea la soare. Atunci când te uiți după seturi de terasă, este important și să ai în vedere cum dorești să fie forma mesei. Dacă ai suficient spațiu, îți recomandăm o masă rotundă, deoarece încurajează conversația și interacțiunea între cei care sunt la masă. Dacă, pe de altă parte, dimensiunile sunt restrânse, uneori o masă dreptunghiulară este mai ușor de încadrat. Mesele extensibile sunt și ele o opțiune bună pentru grădinile sau terasele mici: îți oferă tot spațiul de care ai nevoie pentru invitații tăi!
Web Design by DowMedia