Să trăiești, să îmbătrânești, să-ți faci casă în Vlădești!
Iată și de ce:
La Vlădești, unde avem un primar harnic și implicat, lucrurile merg pe un drum bun, iar comuna face pași importanți pentru a deveni atractivă, atât pentru locuit, cât și pentru dezvoltarea unor pensiuni turistice. În acest ritm al investițiilor, Vlădeștiul va deveni, în scurt timp, un pol de atracție turistică, ajutat fiind și de așezarea sa geografică, între Râmnic și Olănești, dar și de realizarea proiectului pe care județul Vâlcea îl are în parteneriat cu comuna Vlădești, respectiv construirea unui complex turistic și de agrement ultramodern.
Odată realizat, acest proiect va pune Vlădeștiul pe harta principalelor puncte de atracție turistică din țară. Tocmai de aceea, facem tot ce ține de noi ca lucrările de la viitorul complex turistic și de agrement să demareze cât mai curând posibil, asfel încât, să atragem la Vlădești cât mai mulți turiști și, implicit, cât mai mulți investitori în infrastructura turistică.
Cu scopul de a pregăti temeinic întâlnirea pe care eu și primarul Adrian Cosac urmează să o avem, săptămâna viitoare, la Compania Națională de Investiții, m-am deplasat astăzi, 3 august a.c., alături de edil în mai multe zone din comuna Vlădești, unde se află în pregătire sau se realizează investiții pentru modernizarea localității.
Primul obiectiv vizitat: fosta stație de asfalt din Vlădești, devenită zonă de amplasament a viitorului Complex turistic și de agrement, proiect ce urmează a fi implementat printr-un parteneriat Consiliul Judeţean Vâlcea - Primăria Vlădeşti, cu finanțare de la Compania Națională de Investiții.
La acest moment, comuna are licența pentru explorare apă sărată, iar apa este de bună calitate (se fac zilnic măsurători ale parametrilor ei). De asemenea, deține în proprietate un teren în suprafață de 9700 mp pe care, printr-o investiție de circa 40 milioane lei, se vor construi: bazine interioare și exterioare cu apă sărată sau dulce (pentru recuperare și terapii); spații destinate relaxării și derulării procedurilor specifice de fizioterapie; saune; sală întreținere fizică; spații de cazare; amenajare peisagistică; alei pietonale; drum de acces; parcare etc.
Baza de tratament va fi modernă și se va adresa celor care vor să-și petreacă timpul liber într-un mod foarte plăcut și într-un loc unde să beneficieze de dotările unui parc de agrement cu atracții de tot felul, dar și sportivilor, pentru o recuperare rapidă după accidentări.
Punctul doi al vizitei de la Vlădești l-a constituit șantierul deschis pentru modernizarea străzii Izvorului sau Stadionului, unde asfaltul fusese deja turnat și se pregăteau lucrările pentru realizarea de acostamente, rigole și podețe de acces către proprietăți.
Pe un alt drum, aflat în satul Fundătura, o zonă pitorească, readusă la viață în urma investițiilor realizate aici și cu sprijinul CJ Vâlcea, muncitorii lucrau de zor la turnarea asfaltului produs la noua stație a RAJDP Vâlcea.
La final, am trecut și pe la Mănăstirea Sfântul Nectarie, unde ne-a fost „prezentată” Icoana din argint a Maicii Domnului Gherontissa, înaltă de doi metri, adusă de la Mânăstirea Pantocrator din Sfântul Munte Athos, care atrage pelerinii, în fiecare duminică, la sfânta liturghie. Ne-am rugat și noi la ea, pentru binele vâlcenilor și al frumosului nostru județ.
Concluzionând, vizita de azi, de la Vlădești, a fost cu vești bune!
Constantin Rădulescu, președinte CJ Vâlcea