Un polițist din Vâlcea este cercetat pentru activități comerciale ilegale cu lemn și falsificarea datelor

miercuri, 23 octombrie 2024

Un agent de poliție din județul Vâlcea este sub control judiciar pentru operațiuni comerciale ilegale cu lemn, furt calificat de produse petroliere, delapidare și fals informatic, potrivit Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Pe 21 octombrie, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Vâlcea, Argeş, Gorj şi Dolj, împreună şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Vâlcea, patru au fost la sediile/punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi una la sediul Ocoluului Silvic Bălceşti. În plus, ofiţerii anticorupţie au ridicat documente de la şase instituţii publice din judeţele Vâlcea, Dolj şi Gorj, în baza ordonanţelor emise de procuror - anunță adevarul.ro

Anchetatorii au pus în executare patru mandate de aducere, în baza probatorului administrat, procurorii l-au pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Pe parcursul acestui termen, agentul nu mai poate profesa funcția.

”Poliţistul este inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea, pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţii obţinute în virtutea funcţiei, complicitate la infracţiunea de furt calificat de produse petroliere, delapidare şi fals informatic (sub formă de autorat şi instigator). În fapt, din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada noiembrie 2021- noiembrie 2023, deşi avea calitatea de lucrător de poliţie (...) inculpatul ar fi efectuat în mod continuu şi sistematic, operaţiuni financiare cu material lemnos ca acte de comerţ în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv a efectuat achiziţii de material lemnos în sumă de 95.478,65 de lei şi vânzări de material lemnos în sumă de 188.025 de lei”, a mai transmis DGA.

Potrivit autorităților, inculpatul a introdus și a instigat alte persoane să introducă la rândul lor, fără drept, date informatice în aplicaţia SUMAL 2.0. pentru a disimula efectuarea activităților financiare cu material lemnos.

În cursul lunii noiembrie 2022, poliţistul a mers cu autoturismul de serviciu în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe o distanţă de 150 de kilometri dus-întors, pentru a ridica kit-ului de semnătură electronică necesar participării la procedura de achiziţie publică a unei cantităţi de material lemnos, organizată on-line.

”De asemenea, în perioada ianuarie 2022 – martie 2022, lucrătorul de poliţie a ajutat alte persoane, în baza unei înţelegeri anterioare, să sustragă produse petroliere dintr-o conductă, asigurându-le paza pe perioada transportării produselor sustrase”, a mai transmis DGA.

Autoritățile au precizat că ancheta implică și urmărirea penală a altor persoane prin intermediul cărora agentul de poliţie a efectuat activităţile comerciale incompatibile cu funcţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe