Top 3 sfaturi de amenajări exterioare pentru terasa ta

miercuri, 16 octombrie 2024

 

Terasa casei este propriul tău spațiu în care te poți conecta cu natura, menținând, totodată, confortul dorit. Mulți aleg să-și amenajeze terase în grădina casei pentru a se bucura de aerul proaspăt în timp ce servesc masa, se bucură de o băutură delicioasă sau de compania celor dragi. Pentru a te putea relaxa cu adevărat în acest spațiu personal, este important să amenajezi locul după un plan bine gândit. În rândurile de mai jos o să discutăm despre trei aspecte fundamentale de care să ții cont.

Iată 3 aspecte de care să ții cont în amenajarea terasei tale:

  1. O bună organizare și depozitare a lucrurilor

Unul dintre aspectele esențiale în amenajarea terasei tale este organizarea eficientă a spațiului. Ai nevoie de un plan bine pus la punct pentru a-ți depozita eficient lucrurile, dar și pentru a păstra terasa curată și ordonată, ceea ce va face ca întreg locul să fie mai plăcut și funcțional. În primul rând, poți opta pentru câteva cutii de depozitare Keter de aici, de pe yalco.ro, care sunt foarte spațioase. Aici poți depozita pături, perne sau alte lucruri pe care le mai vrei la îndemână pe terasă. În plus, este important să alegi piese de mobilier care să îndeplinească mai multe funcții, cum ar fi băncile sau măsuțele de cafea care au spații de depozitare integrate. De asemenea, dacă ai o terasă mică, montează rafturi pe pereții exteriori pentru a economisi spațiu la sol. Aceste rafturi pot fi folosite pentru depozitarea ghivecelor, a decorațiunilor sau a altor accesorii care arată bine și oferă un plus de personalitate terasei.

  1. Maximizarea gradului de confort

Confortul este cheia unei terase bine amenajate. Indiferent de dimensiunea acesteia, scopul este să creezi un loc în care să te simți relaxat și să petreci timp de calitate alături de familie și prieteni. Astfel, este indicat să alegi mobilier de exterior care să fie atât durabil, cât și confortabil. O alegere excelentă pentru crearea unui spațiu relaxant ar fi seturile de canapele și fotolii cu perne moi. Asigură-te că pernele sunt realizate din materiale rezistente la capriciile vremii, pentru a te bucura de ele pe termen lung. De asemenea, poți adăuga o copertină sau niște umbrele mari pentru a te proteja de ploaie și de soare.

  1. Focusarea pe lumina ambientală

Ultimul pas în crearea ambianței perfecte pe terasa ta este alegerea iluminatului potrivit. O terasă bine iluminată îți va permite să te bucuri de ea nu doar ziua, ci și seara. Luminile de tip ghirlandă sau cele suspendate sunt extrem de populare în astfel de situații, fiind perfecte pentru a adăuga un aer romantic și relaxant terasei. Acestea pot fi agățate deasupra mesei, de pergole sau de ramurile copacilor din jur. O altă opțiune populară, dar și ecologică și practică, sunt lămpile solare. Acestea îți luminează terasa fără a consuma energie electrică.

Toate acestea fiind spuse, dacă îți dorești să te bucuri de o terasă cochetă indiferent de anotimp, este important să ții cont de sfaturile prezentate mai sus. Aspecte precum depozitarea lucrurilor, maximizarea confortului și focusarea pe lumina ambientală pot face diferența în atmosfera creată și dispoziția ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe