Proprietar de agenție imobiliară: Fără vâlceni noi, sibienii, nu aveam nici mall!

miercuri, 9 octombrie 2024

Tibor Konrad, proprietarul agenției imobiliare New Concept Living, a explicat marți, în fața peste o sută de agenți și dezvoltatori imobiliari din tot orașul, de ce piața sibiană este una atipică, dar și de ce dezvoltarea în anii următori este una solidă.

Ce face Sibiul să fie aparte în România?

”Brașovul, București, Craiova, Vâlcea, alte zone decât Sibiul, locuitorii dacă au astăzi o mie de lei și sunt ultimii o mie de lei, dacă sunt în club îi beau pe toți. Nu contează, mâine a altă zi! Sibianul este mult mai conservator. Sibianul este mai greuț cu banul, nu bea cafea cu 12 lei în oraș, o face acasă la ibric. Sibianul nu dă 1.800 de euro pe o pereche de papuci, dă 150 de euro.

Ca să vedeți că am dreptate, până în 2015 sau 2016, deși era puternic Sibiul și bogat, în oraș nu aveam niciun mall de Doamne ajută! De ce? Din cauza spiritului acela de a nu consuma. Până-n 2015 banii sibienilor erau mulți, dar erau grijiți. Nu au venit domnii cu mall-urile. Ce s-a întâmplat în perioada 2012-2020? Am importat vreo 100.000 de ”membri noi”, cum le spun eu. Dumnezeu să-i binecuvânteze, că pe ei ne-am îmbogățit! Dar acești domni, când au 500 de lei îi cheltuie. Așa au apărut două mall-uri mari”, a explicat Tibor Konrad în cadrul conferinței ”Are șanse Sibiul să devină un pol major pentru investiții imobiliare?”, organizată de Imobiliare.ro.

Întrebat de gazda întâlnirii, Răzvan Ionescu, dacă se referă în mod explicit la vâlceni, toată sala a izbucnit în aplauze.

”Dumnezeu să-i binecuvânteze, dragii mei! Cu ei Sibiul a luat-o în sus. Că până nu au sosit distinșii domni de la Vâlcea și din alte zone, care să se bucure de viață mai mult decât noi – noi suntem cu grijitul, ei sunt cu cumpăratul -, nu am avut mall-uri. Uite că acum avem mall-uri. Și uite că se mai deschide unul la ieșirea către Mediaș, deja suntem relevanți din punct de vedere al consumului. Acesta este o caracteristică. A doua o reprezintă evenimentele culturale care se organizează la noi și care atrag un anumit fel de oameni. Eu nu știu când a concertat la Sibiu ultima oară Guță și Adi Minune. Dar știu că vin multe formații rock, avem Festivalul de Teatru, de Jazz, avem evenimente care atrag sacouri. Noi trebuie să ne adresăm în viitor sacourilor și cămășilor, aceasta este frumusețea Sibiului”, a completat Tibor Konrad, în aplauzele a zeci de agenți și dezvoltatori imobiliari.

Cititi continuarea aici: https://www.turnulsfatului.ro/2024/10/08/proprietar-de-agentie-imobiliara-un-sibian-daca-are-un-ban-il-grijeste-un-valcean-il-cheltuie-fara-membrii-noi-sibiul-nu-avea-nici-mall-214654

tibor konrad

Tibor Konrad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe