Primarul Mircia Gutău: Deja putem vorbi de bulevardul Nicolae Bălcescu din Râmnicu Vâlcea ca de un „bulevard al universităților”

miercuri, 2 octombrie 2024

Discursul Primarului Mircia Gutău cu ocazia deschiderii filialei locale a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București în noul sediu de pe bulevardul Nicolae Bălcescu

“Un centru universitar la Râmnicu Vâlcea nu este un vis. Este o promisiune care începe să se concretizeze odată cu deschiderea filialei locale a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București în noul sediu de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Sunt convins că din sâmburele plantat la această festivitate de deschidere a anului universitar va crește un puternic învățământ superior, care va influența pozitiv destinul Râmnicului.
Am ajuns aici după un traseu laborios, presărat uneori cu piedici, blamat de unii (câțiva!) din rațiuni strict electorale, dar marcat de un element definitoriu: colaborarea! Doar parteneriatul, discuțiile și întâlnirile pe care le-am avut atât eu, cât și președintele Consiliului Județean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, cu conducerea Politehnicii București, doar prin dialogul aproape permanent purtat cu rectorul Mihnea Costoiu am putut pune în practică visul multor locuitori ai Râmnicului. Îi mulțumesc conducătorului celei mai importante universități tehnice din țară, precum și tuturor celor implicați în proces, pentru disponibilitatea de a lucra împreună la acest proiect!
Am transformat acest deziderat într-un proiect de mandat, de care vă mărturisesc că sunt foarte mândru și pe care voi face tot ce îmi stă în puteri să îl îndeplinesc. Iar filiala din Râmnicu Vâlcea a Politehnicii București va avea în primarul Mircia Gutău un partener de nădejde, pe care se va putea baza pentru realizarea proiectelor sale, de care va beneficia întreaga comunitate locală!
Deja putem vorbi de bulevardul Nicolae Bălcescu ca de un „bulevard al universităților”. Pentru că peste drum funcționează Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, o instituție de învățământ superior de prestigiu, care a menținut vie, ani la rând, ideea unui Râmnic universitar. Și am convingerea că în anii ce vor urma, ziua deschiderii anului universitar în municipiu va ajunge la aceeași importanță precum cea pe care o are deschiderea anului școlar, din septembrie.
Doresc tuturor studenților și profesorilor un an universitar plin de realizări!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe