Piloţi de top participă în weekend la ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri

vineri, 25 octombrie 2024

Ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Betano (CNRB), Raliul Vâlcii, se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni în Vâlcea, circa 45 de echipaje, inclusiv cei mai buni piloţi din România, dar şi piloţi din străinătate, urmând să ia startul în această competiţie ce se anunţă una extrem de spectaculoasă.

"Astăzi am fost pe două dintre probele speciale. Sunt absolut superbe, probe destul de particulare pentru campionatul naţional. Sunt probe foarte înguste, virajate, tehnice, nu permit greşeală. Deci va fi nevoie de un pilotaj extrem de concentrat, de fin. Sper ca totul să fie bine", a spus, joi seara, în cadrul conferinţei de presă din deschiderea Raliului Vâlcii, directorul sportiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Edwin Keleti.

Organizat în premieră în Vâlcea, evenimentul, în care se vor decide practic campionul naţional la macadam şi câştigătorii cupelor monomarcă, cuprinde 11 probe speciale, opt dintre ele urmând să se desfăşoare în apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea, însă proba cea mai importantă va avea loc, sâmbătă, lângă lacul Vidra.

"Particip de nouă ani în campionatul de raliuri. Cumva nouă ani mi-au trebuit să iau startul cu o maşină de top. Sunt total impresionat de ceea ce am găsit astăzi la recunoaştere. Am găsit nişte probe absolut superbe, am găsit nişte zone superbe. (...) Am văzut trei probe astăzi. Mâine urmează să mai vedem încă două. Sunt unele dintre cele mai complexe probe din campionatul nostru şi mă bucur să avem ocazia să participăm aici, la ultima etapă, şi dacă eram oarecum în dubii, sunt sigur acum că Raliul Vâlcii va fi clar un eveniment de tradiţie al României şi al Campionatului Naţional de Raliuri", a declarat Norbert Maior, campion european la juniori anul trecut, alături de sora lui Francesca şi care la etapa aceasta participă pentru prima dată cu o maşină 100% de top, un model Rally 2.

În competiţia pentru titlul naţional pe macadam se mai află multiplu camionul naţional Simone Tempestini, Manfred Stohl, campion mondial la grupa N în 2000, Bogdan Cuzma, pilot cu prezenţă constantă în Europeanul de raliuri în ultimele sezoane, tânăra Alexandra Teslovan, selectată recent într-un program de preselecţie organizat de promotorul Campionatului Mondial de Raliuri, precum şi braşoveanul Andrei Gîrtofan, care a obţinut recent prima sa victorie de etapă.

"Suntem optimişti, pentru că, aşa cum spunea şi Norbert, am văzut astăzi nişte probe superbe, nişte probe care chiar ne-au lăsat cu gura căscată, la propriu, pentru că sunt foarte complexe şi foarte tehnice. Din experienţa mea nu am mai văzut aşa ceva. Sunt zone în care trebuie să fii foarte atent pentru că cel puţin Vidra este o probă foarte rapidă, care se finalizează de multe ori cu viraje strânse şi atunci trebuie să fii foarte atent, foarte concentrat, pentru că orice greşeală se poate termina foarte rău", a precizat Andrei Gîrtofan.

Raliul Vâlcii va debuta vineri, la ora 13:00 cu un Shakedown (recunoaştere), în comuna Budeşti, la care sunt aşteptaţi toţi cei care vor să încerce adrenalina din postura de copilot. Sâmbătă seara, de la ora 18:00, iubitorii acestui sport sunt însă aşteptaţi şi în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea la o superspecială demonstrativă, iar duminică, de la ora 18:30, la festivitatea de premiere. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe