George Simion, despre căsătoriile și adopțiile LGBT în România: „Să se căsătorească la ei acasă. Eu am votat la referendumul pentru familie”

joi, 24 octombrie 2024

George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, se opune vehement căsătoriilor și adopțiilor LGBT în România. Ce are de gând să facă dacă va fi ales președinte.

George Simion, președintele AUR, nu este de acord ca persoanele de acelalași sex să se căsătorească în România, dar nici parteneruatul civil nu îl privește cu ochi prea buni. Candidatul AUR la alegerile prezidențiale susține că Legislația actuală oferă suficiente beneficii cuplurilor LGBT și subliniază că țara noastră trebuie să aibă la bază căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Cât despre posibilitatea cuplurilor queer de a adopta, președintele AUR spune că acest lucru se va întâmpla numai dacă el nu va ajunge președinte - menționează romaniatv.net

„Asta se va întâmpla dacă nu ajung președinte. Nu sunt de acord cu chestiunea asta, poate să mă demită. Să se căsătorească la ei acasă, în Olanda, în Italia, în Franța. Eu sunt un om care a votat la referendumul pentru familie „Da”, căsătoria este între un bărbat și o femeie. Ce face fiecare în dormitorul lui, e treaba lui , dar societatea în România trebuie să aibă la bază căsătoria dintre un bărbat și o femeie și doar o femeie poate da naștere unui prunc, iar adopțiile sunt excluse. Da, cred că oferă suficiente garanții și unde nu oferă suficiente garanții se pot crea garanții pe anumite chestiuni, moștenire sau transplant. Se poate interveni acolo printr-o procură, prin niște proceduri, nu este nevoie”, a declarat George Simion, în direct la România TV.

George Simion, pro sau contra avort

George Simion a vorbit, în emisiunea Punctul Culminant moderată de Victor Ciutacu la România TV, despre dreptul femeilor la avort. Președintele AUR a subliniat că susține dreptul femeilor de a alege și că, în cazul în care va fi ales președinte al României, va lua măsuri care să le sprijine.

„Legislația actuală cu privire la avort este suficientă. Acum că sunt unele discuții la nivel european… eu sunt pentru dreptul femeii de a alege. Unde cred că trebuie intervenit și unde cred că trebuie să se implice statul, este în consiliere pentru tinerele mame care, pur și simplu, în momentul în care trebuie să ia o decizie în sensul ăsta, rămân traumatizate.

Trebuie să li se ofere consiliere psihologică, trebuie să li se ofere un adăpost unde să stea departe de spaima de părinți, departe de presiunile viitorului posibil tată și să decidă ele, pentru că dacă fac un act de genul ăsta la 16, la 17 ani, toată viața… Eu zic de mamele cu risc de sarcină, pentru mamele care se gândesc la un chiuretaj sau nu, să aibă această asistență din partea statului. Nu revenim la perioada de dinainte de 1989”, a continuat președintele AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe