Fost angajat ISU, cercetat de DNA. Un fals in Revisal - ITM ar fi contribuit la favorizarea acestuia în procedura de pensionare!

marți, 15 octombrie 2024

Un fost angajat al ISU este cercetat de procurorii DNA într-un dosar ce vizează fapte de corupție.

Fostul șef al ISU Hunedoara, Viorel Demean, este cercetat de procurorii DNA într-un dosar ce vizează fapte de corupție. Demean a predat comanda ISU Hunedoara, la câteva zile după ce procurorii DNA au descins în județ pentru cercetări. Alături de Demean este cercetat și inspectorul șef adjunct de la ITM Hunedoara, Cristina Marton.

Procurorii au ridicat din sediul ITM Hunedoara mai multe documente, calculatoare și telefoane ale unor persoane implicate în activitatea vizată de cercetări.

Cheia din sistem care face minuni

Primele informații deținute de Gazeta de dimineață arată că mai mulți angajați ai ISU Hunedoara, dar și ai ITM Hunedoara au fost audiați de către procurorii DNA - anunță https://gddhd.ro/

ITM Hunedoara este instituția în care lucrează presupușii suspecți care ar fi contribuit la o serie de modificări în actele de muncă ale inspectorului șef.

Cu alte cuvinte, procurorii cercetează un fals în REVISAL – registrul de evidență al salariaților. Fals realizat chiar de inspectorii de muncă. Aceste modificări în datele de angajat ale inspectorului șef ar fi contribuit la favorizarea acestuia în procedura de pensionare.

Viorel Demean a declarat, luni, pentru Gazeta de Dimineață că și-a încetat activitatea din data de 9 decembrie 2022. Demean a fost trecut, astfel, în rezervă – prin pensionare.

Fostul inspector șef al ISU Hunedoara susține că această pensionare nu are legătură cu cercetările DNA, intenția de retragere fiind influențată de schimbările legislative care urmează să intre în vigoare din anul 2023 și care reglementează pensionarea angajaților MAI.

Demean admite însă că a fost audiat și el și mai mulți colegi de-ai acestuia din ISU Hunedoara.

Pe de altă parte, fapta lui Demean nu putea fi pusă în practică fără intervenția în REVISAL a unor specialiști în Relații de Muncă. Mâna de ajutor a venit chiar de la ITM Hunedoara, unde principalul suspect este însuși inspectorul șef adjunct Cristina Marton, cel care de fapt are competență directă pe relații de Muncă. De altfel, ITM Hunedoara are în vizorul procurorilor mai mulți angajați. Două dintre persoane, printre care și Cristina Marton, fiind deja audiate, altele având statut de martor.

O dată în plus, cercetările DNA au fost extinse și la adresa de domiciliu a Cristinei Marton.

Astfel de inginerii in acte, cu complicitatea inspectorilor ITM, dar si cu acte medicale false, privitoare la pensionari ISU s-au intamplat in toata tara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe