Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea a recepţionat un nou utilaj menit să crească eficienţa economică în cadrul regiei.

Un concasor de piatră cu o valoare de aproximativ 3 milioane lei a intrat recent în parcul de utilaje al RAJDP.

Concasorul mobil este în prezent staţionat la staţia de asfalt de la Tătărani, în zona de sud a judeţului lucrându-se la mai multe proiecte de infrastructură rutieră.

„Acest utilaj modern va ajuta la măcinarea pietrei, asigurând necesarul de materie primă pentru lucrările RAJDP. Cu o productivitate de 220 tone/oră, concasorul va deservi balastiera din Slătioara, oferind posibilitatea de a extrage şi prelucra balastul direct, fără a mai depinde de achiziţiile externe. Pe lângă eficienţa şi reducerile de costuri pe care le aduce, concasorul poate fi închiriat, generând venituri suplimentare pentru RAJDP”, a explicat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, instituţie care patronează RAJDP.

Conform liderului din administraţia judeţeană, planurile de dezvoltare a secţiei RAJDP din Slătioara sunt mai ample. Pe lângă relocarea noului utilaj la balastiera din comună, aici se pregăteşte o nouă investiţie.

„Continuăm să facem investiţii pentru a avea drumuri bune, iar în curând vom avea şi o staţie de betoane, la Slătioara!”, a adăugat Rădulescu.