Sparle si soparle, 26.09.2024

miercuri, 25 septembrie 2024
  • Din cauza „rezultatului” dezastruos obținut la alegerile locale pentru funcția de primar al Râmnicului (abia locul IV), deputatul USR Ion Lazăr Marin a fost trimis „la plimbare” de către președintele formațiunii politice, Elena Laschoni. Drept urmare, parlamentarul de Vâlcea a plecat... la PNL, unde speră să primească „un os de ros” de la dictatorul Cristian Buican. Deși este deputat de Vâlcea, Ion Marin Lazăr s-a „preocupat” mai mult în Parlament de problemele din... alte județe, ignorând practic dificultățile cu care se confruntă județul nostru. Spre exemplu, deputatul Lazăr a depus interpelări pe următoarele teme: lucrările de întreținere realizate pe linia de cale ferată 701 (Buzău - Făurei); stadiul forării tunelurilor de la Ormeniș și Racoș ce sunt situate pe magistrala M200 Sighișoara - Brașov; stadiul implementării proiectului privind creșterea gradului de siguranță rutieră în zona orașului Buftea; etc. Cât privește averea, deputatul Lazăr a încasat o indemnizație în 2023 de circa 150.000 lei, deține un cont bancar la BRD de 75.000 lei și trei mașini Citroen.

 

  • Tribunalul Valcea si Curtea de Apel Cluj nu ar fi singurele instante care au depistat probleme cu sistemul informatic. Mai precis, brese de securitate in ECRIS si calculatoarele judecatorilor. Din informatiile luju.ro, la instantele din tara au fost declansate verficari de amploare dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a dispus suspendarea procesului de centralizare a sistemului ECRIS si a calculatoarelor judecatorilor pe un server administrat de Ministerul Justitiei, acuzand grave vulnerabilitati si riscul ca persoane din afara sistemului judiciar sa accese dosare aflate pe rol. Iar unele verificari ar fi scos la iveala, la fel ca in cazul Tribunalului Valcea si a Curtii de Apel Cluj, accesari neautorizate ale sistemelor IT. Cu alte cuvinte, cineva afara autoritatii judecatoresti si-a aruncat un ochi prin dosare.

 

  • Revenit cu forțe proaspete din concediu, prefectul Mihai Oprea a ținut... trei ședințe în doar câteva ore. Astfel, sub conducerea prefectului Oprea, la data de 24 septembrie 2024, au avut loc ședințele de lucru ale membrilor Colegiului Prefectural, Comisiei de Dialog Social Vâlcea și Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Vâlcea. La ședința Colegiului Prefectural au participat subprefecții Florentina Călin și Victor Stănculescu. În cadrul întâlnirii Colegiului Prefectural au fost analizate activitățile desfășurate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea. Directorul executiv al Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă Domnul Paul Ene a prezentat pentru semestrul I al anului 2024, situația îndeplinirii obiectivelor cuprinse în programul de guvernare pentru perioada 2021-2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe