Performanță financiară constantă pentru Chimcomplex după primul semestru al anului 2024

duminică, 1 septembrie 2024

 

CHIMCOMPLEX (CRC), principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, a publicat astăzi rezultatele financiare pentru perioada de șase luni încheiată la 30 iunie 2024, evidențiind o performanță constantă. Chimcomplex a raportat o cifră de afaceri de 802,9 milioane lei, în creștere ușoară cu 2% față de aceeași perioadă a anului trecut (790,3 milioane lei în S1 2023). Profitul net s-a ridicat la 35,1 milioane lei, în scădere cu 29% față de semestrul I din 2023, ca urmare a presiunilor externe, inclusiv costurilor mai mari ale materiilor prime și ratele de dobândă crescute.

„Chimcomplex nu este doar un lider industrial, ci o parte esențială a economiei românești. În agitația piețelor internaționale, noi rămânem hotărâți să producem. Suntem aici pentru a demonstra că o companie românească poate concura și chiar domina piețele globale. Ne-am asumat rolul de a munci pentru o economie națională robustă și de a aduce România în prima linie a tranziției către sustenabilitate, Acum avem însă nevoie de acțiune din partea statului mai mult ca niciodată, presiunea pusă pe noi din punct de vedere al prețului la energie este copleșitoare !” a declarat Ștefan Vuza, Președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex SA Borzești.

Compania a reușit să își mențină marja operațională la 8% în ciuda provocărilor din piață, chiar și dacă cererea de produse chimice din Europa este în scădere pentru al doilea an consecutiv. Alinierea producției pe segmentele profitabile ale portofoliului, precum poliolii și produsele clorosodice a oferit companiei variante de diversificare și optimizare a resurselor, permițându-i să își consolideze poziția pe piață.

În prima jumătate a anului, Chimcomplex a finalizat investiții în tehnologii verzi și eficiență energetică în valoare de 36 milioane lei. Cel mai notabil proiect este instalația de producție de polioli ecologici la Râmnicu Vâlcea, care sprijină strategia companiei de a reduce emisiile de CO2 și de a extinde portofoliul de polioli prietenoși cu mediul.

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și oxo-alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie cu o tradiție de 70 de ani, care dezvoltă produse de calitate pentru o viață mai bună și un viitor sustenabil. În anul 2023, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1.339 milioane de lei.

București, 30 august 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe