Electrovalcea a retras muncitorii de pe santierul de la Spitalul Vechi din Ramnicu Valcea! Bataie de joc a politicienilor si a Companiei Nationale de Investitii!

luni, 23 septembrie 2024

 

Compania Nationala de Investitii isi bate joc de constructorii valceni si de lucrarile publice asa-zis finantate de aceasta companie a statului roman! Tocmai din aceasta cauza firma de constructii SC Electrovalcea SRL si-a retras absolut toti lucratorii de pe santierul de reabilitare a Spitalului Vechi din Ramnicu Valcea, o lucrare in valoare de circa 20 milioane euro, anuntata cu mare tam-tam de politicieni...

Electrovalcea lucreaza de aproape 9 luni pe acest santier si NU A PRIMIT NICIUN BAN DE LA C.N.I! O bataie de joc! Probabil ca firma se va intoarce pe santier peste 2 ani, cand, poate, vor fi bani pentru a fi achitata munca prestata! Sau poate la urmatoarea campanie electorala! In ce tara s-a mai pomenit ca insusi statul sa umileasca si sa-i INSELE cu tupeu si nesimtire pe constructorii implicati in dezvoltarea de PROIECTE PUBLICE?! Nicaieri!

Politicienii sunt acum preocupati cu campania electorala si lasa, iata, zeci de mii de valceni sa sufere din cauza faptului ca acest proiect important pentru sanatatea tuturor locuitorilor din judet A FOST LASAT DE IZBELISTE! Rusine!!!

Compania Națională de Investiții (CNI) este o companie care trăiește exclusiv din comenzile statului. Practic, un intermediar între finanțarea care vine de la buget și firmele de construcții, care efectuează lucrări, în special lucrări de anvergură.

Premierul PSD Marcel Ciolacu a criticat la o conferința de alegeri a PSD Neamț, activitatea Companiei Naționale de Investiții (CNI), care nu ar fi reușit să fie „liantul între dezvoltarea regiunilor”. Se pune astfel întrebarea dacă va fi sau nu schimbată din funcție longeviva directoare a CNI, Manuela Irina Pătrășcoiu.

„Există la Dezvoltare (Ministerul Dezvoltării, n.r.) acel celebru CNI (Compania Națională de Investiții, n.r.). Acel celebru CNI ar fi trebuit să fie liantul între dezvoltarea regiunilor. Acolo ar fi trebuit să găsim investițiile majore ca să echilibrăm dezvoltarea regională. Nu am reușit acest lucru. Avem în fața noastră acum PNRR-ul, acest Program Național de Redresare și Reziliență. Toată lumea, când iese la televizor, vorbește de bani.

Aoleu, câți bani pierdem, aoleu, câți bani vin, la cine se duc banii… Fals. Cu adevărat, investițiile au o componentă foarte importantă. Îmi pare rău că Partidul Social Democrat nu a fost la guvernare când s-a făcut acest Plan Național de Redresare și Reziliență.

Îmi pare rău de cei care au fost la guvernare împreună cu cei cu trotinetele că nu au discutat acest Plan Național de Redresare și Reziliență transparent, cu toți factorii implicați. Astfel de programe nu se fac într-un birou.”, a spus Marcel Ciolacu.

”Prietenii” pe la toate partidele

 A păstra o funcție într-o instituție a statului  de asemenea importanță strategică vreme de aproape 10 ani și șapte premieri e neobișnuit – ca să nu spunem ciudat.

”Pe surse”, potrivit Adevărul, secretul longevității vine din abilitatea fostei directoare de la Rebus și de la revista Femeia de a construi bune relații personale cu personaje politice importante din toate partidele, reușind să rămână în funcție în toate guvernele, fie PSD, Liberal sau tehnocrat.

Cine ar susține-o, de fapt, pe șefa CNI?

Compania Națională de Investiții (CNI) este o instituție care gestionează miliarde de euro. CNI  își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, funcționând în baza Ordonanței nr. 25/2001.

La momentul iunie 2022, CNI avea peste 1.870 de investiții finalizate și predate către beneficiari, cu o valoare de peste 5,2 miliarde de lei, având în implementare peste 460 de obiective a căror valoare depășește 4,6 miliarde de lei.

Director general al CNI este, din 2013, Manuela Irina Pătrășcoiu, cea mai longevivă șefă a instituției.

Înainte de a fi numită în funcție, a ocupat, de altfel, tot o poziție importantă, cea de director economic, între 2002 și 2013.

Sursele Gândul arată că ascensiunea și longevitatea în funcție a Manuelei Irina Pătrășcoiu ar avea legătură cu susținerea de care s-a bucurat mereu din partea omului de afaceri Cristian Erbașu.
Iar susținerea ar fi reciprocă, mai spun sursele citate.

„Erbașu a câștigat foarte multe contracte uriașe de când este aceasta șefă, iar relația dintre ei este foarte, dar foarte apropiată”, au precizat sursele.

S-a început în forță reabilitarea Spitalului Vechi din Râmnicu Vâlcea! 

 

Am făcut astăzi o vizită pe șantierul de la Spitalul Vechi, unde sunt în plină desfășurare lucrările de modernizare a corpului principal C5 - clădirea monument istoric.

f_350_200_16777215_00_images_banner6_radulescu_spital_renovare_2.jpg

Peste 97 milioane lei (cca 19,5 milioane euro) se vor investi în reabilitarea clădirii, dar și în achiziționarea de aparatură medicală performantă, finanțarea fiind asigurată prin Compania Națională de Investiții.
Stadiul lucrărilor este în prezent de 15%, termenul de finalizare fiind de 25 de luni.

f_350_200_16777215_00_images_banner6_radulescu_spital_renovare_3.jpg

f_350_200_16777215_00_images_banner6_radulescu_spital_renovare_5.jpg

De asemenea, lucrăm și la Corpul C6, unde avem în desfășurare un proiect pentru creșterea siguranței pacienților (schimbarea instalațiilor electrice, gaze medicale etc) și lucrăm la documentații pentru modernizarea clădirii, lucrări care se vor realiza tot prin CNI.

Mi-am dorit tare mult să reabilităm Spitalul Vechi și iată că reușim să ne ținem de promisiune!

Constantin Rădulescu

Președinte Consiliul Județean Vâlcea

Lucrările sunt efectuate de firma SC ELECTROVALCEA SRL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe