Dacă ai un apartament de dimensiuni reduse cu siguranță te întrebi ce poți face pentru a profita de spațiul disponibil și cum poți să îl amenajezi. Există numeroase trucuri de design interior la care poți apela pentru a face spațiul să pară mai mare. Un apartament mic poate fi amenajat foarte frumos în orice stil dorit. În acest fel dacă vrei să îl închiriezi sau să îl vinzi poți să obții mult mai mult pe el. Descoperă în acest articol câteva sfaturi care îți vor fi utile dacă deții un apartament de dimensiuni mai reduse!
Un lucru pe care mulți dintre dezvoltatori sau proprietari ai blocurilor îl practică este realizarea unei bucătării open space. Aceasta arată bine în orice tip de apartament, fiind o variantă modernă. Într-un spațiu de dimensiuni reduse, cu atât mai mult este potrivită o astfel de bucătărie. Aceasta poate fi totuși despărțită prin sticlă, cum ar fi acest sistem glisant cu sticla de la Valedo - sticla fiind transparentă dă senzația de spațiu mai mare și mai aerisit.
Este foarte important felul în care alegi obiectele de mobilier, astfel încât acestea să nu ocupe mult spațiu. Mobila realizată pe comandă care să se potrivească cu forma și dimensiunea spațiului este ideală. În felul acesta nu vei avea spații moarte, precum colțurile apartamentului. Mobila nu trebuie să ocupe mult loc, ci să aibă numeroase spații de depozitare.
Alege culori deschise în amenajarea unui apartament mic dacă vrei să te bucuri de un spațiu cât mai primitor. În general, nuanțele luminoase dau senzația de loc mai mare, curat și aerisit. Optează atât pentru finisaje, cât și pentru mobilă și decorațiuni pentru o paletă de nuanțe precum alb, bej, roz, galben pal sau verde deschis.
Un spațiu bine iluminat ajută foarte mult în cazul unui apartament de dimensiuni reduse. Lumina naturală este cea mai bună, însă nu toate apartamentele beneficiază de suficiente geamuri. De aceea, alege pe lângă o sursă de iluminat principală și alte lumini secundare în zonele pe care dorești să le evidențiezi. De exemplu, un apartament modern poate avea banda led în jurul televizorului sau a mobilei. Zonele din bucătărie unde se lucrează sau zonele din baie unde ai nevoie să te aranjezi pot fi iluminate cu diverse corpuri de iluminat potrivite stilului de amenajare.
Materialele textile prezente în casă este bine să fie cât mai subțiri și diafane. De exemplu, în locul draperiilor groase din catifea alege unele din mătase sau voal care sunt fluide. Covorul de asemenea nu trebuie să fie foarte gros pentru a nu încărca vizual spațiul. Toate aceste detalii ajută foarte mult la amenajarea armonioasă a unui apartament mic.
În concluzie, un apartament de dimensiuni reduse poate fi amenajat cu succes în stilul dorit. Acordă atenție tuturor detaliilor și profită de fiecare loc disponibil din locuință. Dacă urmezi sfaturile de mai sus nu ai cum să dai greș!
Web Design by DowMedia