Sparle si soparle, 26.08.2024

luni, 26 august 2024
  • Anul trecut, se pare că a fost extrem de „norocos” pentru Remus Grigorescu, care a ridicat următoarele sume: de la Biblioteca Județeană - 83.000 lei sub formă de salarii, 14.000 lei din indemnizații de la consiliul local, 54.000 lei de la ICSI Vâlcea, 3.300 lei din activități didactice, 1.700 lei din subvenție de la APIA, 10.000 lei din diverse comisii. Ca să nu mai punem la socoteală că soția lui Remus Grigorescu a încasat în 2023 suma totală de... circa 100.000 lei, din care jumătate din dividende (!) de la o firmă neprecizată. În ultimii ani, directorul Bibliotecii Județene Antim Ivireanul, Remus Grigorescu, a devenit un „mic latifundiar”, după achiziția a 7 terenuri agricole sau intravilane, cumpărate în 2019 și 2020 și amplasate în localitățile Măldărești (3), Păușești Măglași (2) și Râmnicu Vâlcea (2), conform ultimei declarații de avere. Proprietățile imobiliare ale lui Remus Grigorescu mai cuprind: 3 apartamente în Râmnicu Vâlcea, toate cumpărate în 2019, o casă de locuit în Măldărești, și un teren în Păușești Măglași, achiziționat în anul 2001.

 

  • Propuneri interesante din partea unui consilier local liberal: „În ședința Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea din data de 13 august, proiectul de hotărâre privind completarea documentației necesare proiectului Amenajare Parc Capela a fost aprobat cu unanimitate de voturi. ADR Sud Vest Oltenia a comunicat Primăriei finalizarea procedurilor de evaluare și admiterea la finanțare a proiectului de pe Dealul Capela. Întrucât suprafața supusă proiectului este de doar 7,7 ha intravilan din totalul de 46 ha, iar diferența din extravilan poate suporta doar intervenții minimale vin către dvs și către Primăria Municipiului cu propunerea amenajării unor trasee de bicicletă pentru tinerii pasionați din Râmnic. Pe zona rămasă neexploatată se pot crea diferite trasee de bicicletă, minim invazive pentru mediu, gen pump track, care nu afectează nu nimic flora și fauna zonei și nici prevederile hotărârii de guvern”.

 

  • CNAIR a semnat contractul pentru consolidarea și protecția versanților pe DN 7A, între Vidra și limita de județ Vâlcea. Lungimea totală pe care se vor executa lucrări este de aproximativ 22 de km, pe care se vor executa 4 poduri noi și unul se va reabilita. Se va ranforsa toată structura rutieră existentă, se va executa pe mai multe zone structură rutieră nouă, prin execuția unor casete de lărgire. Scurgerea și evacuarea apelor de pe platforma drumului este o altă lucrare foarte importantă ce se va realiza în cadrul acestei lucrări și se va face prin execuția a aproximativ 23.000 m de șanțuri și rigole și execuția a 126 de podețe. Pentru creșterea siguranței rutiere se vor monta parapeți metalici noi iar cei vechi și/sau degradați se vor înlocui. Lucrările de consolidare și protecție a versanților vor consta în execuția unor ziduri de sprijin noi sau înlocuirea celor vechi și deteriorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe