Sparle si soparle, 01.08.2024

joi, 1 august 2024
  • Noul director al Direcției Silvice Râmnicu Vâlcea este... Delia Amalia Răducă, care i-a luat loc controversatului Adam Jinaru. Din declarația de avere, aflăm că Delia Amalia Răducă a câștigat anul trecut suma de.... 160.000 lei, din care 103.000 lei de la Direcția Silvică. Directoarea DS Râmnicu Vâlcea mai deține următoarele bunuri: un apartament în Râmnicu Vâlcea, o mașină Volskwagen Golf, iar la bănci are depozite bancare în valoare totală de peste 50.000 lei. În primăvara acestui an, liberalul Adam Jinaru s-a reîntors în fruntea Direcției Silvice Râmnicu Vâlcea, după ce Marius Dan Sîiulescu (originar tot din Vaideeni) a fost promovat la conducerea Romsilva. Numitul Jinaru a lucrat timp de 2 ani pe scaunul de director la Ocolul Silvic Horezu, de unde a ridicat în 2022 suma de peste 100.000 lei, sub formă de salarii, „bașca” cei 13.000 de lei de la Consiliul Județean. Deși are mai multe proprietăți în județul Vâlcea, Jinaru a trecut în declarația de avere „doar” un apartament în Horezu.

 

  • Un nou preț la energia termică în Râmnicu Vâlcea. Zilele trecute, Primăria a publicat un anunț referitor la elaborarea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea prețului de producere, transport și distribuție a energiei termice pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea și a prețului de facturare către populație. Termenul-limită, locul şi modalităţile prin care se pot trimite în scris propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare este data de 19 august 2024, conform Legii privind transparenţa decizională în administraţia publică.

 

  • Pe sectorul de drum DN 7 (Boița-Lazaret), antreprenorul continuă execuția lucrărilor de preluare a apelor pluviale de pe versant. Ca urmare a operațiunilor în care sunt implicate și utilaje grele, se menține în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor și maselor de pămant pe timpul zilei. Echipele care se ocupă de siguranța circulației sunt la rândul lor mobilizate pentru a interveni urgent dacă situația o impune. Acolo unde există pericolul căderii de pe versant a unor anrocamente, arbori sau rădăcini de copaci pe partea carosabilă, antreprenorul a montat parapete din beton. În cazul în care, pe timpul nopții, vor apărea situații de risc traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni în cel mai scurt timp posibil. Lucrările sunt reluate în fiecare zi la ora 6.00 până pe data de 9 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe