Chiar dacă vara s-a terminat, acest lucru nu înseamnă că nu poți să te bucuri în continuare de preparatele tale favorite la grătar. Chiar dacă stai la bloc sau nu deții un grătar tradițional, noi îți venim în ajutor cu o idee inteligentă și economă pentru a te răsfăța cu cea mai bună mâncare, pregătită într-un mod sănătos și corect.
Grătarul electric, căci despre el este vorba, a devenit unul dintre cele mai populare electrocasnice din bucătăriile moderne. De ce? În primul rând, acesta nu necesită o sursă de încălzire, ci doar acces la o priză, mai mult decât atât, nu emană fum și mirosuri neplăcute, care îți pot strica dispoziția sau îți pot deranja vecinii.
Practic, grătarul electric este o modalitate mai rapidă, mai convenabilă și mai sănătoase de a prepara o gamă variată de alimente. Totuși, pentru a face preparate de succes, trebuie să respecți o serie de pași și mai ales, să știi câteva secrete.
La fel cum preîncălzești cuptorul înainte de a pune preparatele în el, la fel trebuie să faci și în cazul unor gratare electrice de la Rohnson. Atingerea temperaturii optime pentru gătit este o parte esențială din procesul de preparare și trebuie respectată cu sfințenie. Temperatura corectă ajută la sigilarea aromelor, gustului și la formarea unei cruste crocante la exterior, menținând interiorul fraged. În funcție de modelul de grătar, preîncălzirea poate dura între 5 și 10 minute, un timp mult mai scurt decât în cazul grătarului tradițional.
Modelele actuale de grătare vin cu suprafețe antiaderente, pentru a asigura o gătire perfectă și o curățare eficientă. Acestea pot fi unse cu ușurință cu ajutorul unei pensule cu perii din silicon oferind o ungere uniformă și acoperind întreaga suprafață a acestuia.
Mai mult decât atât, în funcție de alimentele pe care urmează să le pregătești, poți opta pentru unt, o variantă clasică sau ulei de măsline, sau în cazul în care îți dorești ceva mai special, pentru a evita afumarea și gustul de arsură, poți alege uleiul de arahide sau de struguri.
Desigur, pregătirea grătarului electric este un moment important, însă și cea a alimentelor trebuie să fie una temeinică. Carnea trebuie să fie proaspătă și bine porționată, iar legumele să fie de sezon. Este important să se taie carnea uniform, pentru a se asigura o gătire echilibrată. Evitarea șocului termic în cazul cărnii este esențială, deci te sfătuim să lași carnea la temperatura camerei pentru jumătate de oră.
Dacă mai vrei încă un secret, te sfătuim să marinezi preparatele înainte de grătire. O marinadă bine făcută nu doar că va infuza carnea cu arome delicioase, dar va contribui și la frăgezirea acesteia.
Când vorbim despre grătarele electrice de la Rohnson, întreținerea acestora este un proces plăcut și confortabil, având în vedere materialele de înaltă calitate din care sunt făcute. Curățarea regulată a acestora nu doar că prelungește durata de viață a aparatului, dar și previne acumularea de reziduri care pot afecta gustul mâncării. Curăță-l mereu cât timp este cald, folosind o perie specială.
Cu aceste secrete, grătarul electric îți va deveni cel mai bun prieten în bucătărie și vei reuși să-ți surprinzi mereu familia cu preparatele delicioase, indiferent de sezon!
Web Design by DowMedia