Primăria Olanu, amendată de IPJ Vâlcea cu 10.000 lei după ce o bătrână a fost mutilată de câini

sâmbătă, 31 august 2024

 

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea s-a autosesizat, după ce Ziarul de Valcea a semnalat ca o batrana din localitatea Olanu a fost mutilata de caini in plina strada! Politistii au sanctionat lipsa de actiune a autoritatilor locale (Primaria Olanu) cu suma de 10.000 lei pentru gestionarea deficitară a situației câinilor fără stăpân.

“La data de 29 august 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea s-au sesizat din oficiu privind infracțiunea de <neluarea măsurilor privind prevenirea atacului canin asupra unei persoane>, ca urmare a unui articol în care este menționat faptul că în localitatea Olanu, o femeie ar fi fost mușcată de către o haită de câini.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că la nivelul unității administrativ – teritoriale din localitatea Olanu nu este înființat niciun serviciu specializat de gestionare a câinilor fără stăpân, fiind aplicată o sancțiune contravențională în conformitate cu O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Cercetările sunt continuate de către polițiști, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun” – menționează Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea, într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe