Pesedistul valcean Adrian Voican a fost numit presedinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități

miercuri, 21 august 2024

Pesedistul valcean Adrian Voican a fost numit recent de premierul Marcel Ciolacu în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități. Voican a ocupat pana la aceasta decizie functia de secretar de stat in MAI.

Adrian Voican este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi a Ministerului de Interne, (promoția 1986) și al Facultății de Drept „Lucian Blaga” din Sibiu (promoția 1997).

A desfășurat activitate în cadrul IPJ Vâlcea, Biroul Cercetări Penale – Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea.

DECIZIE nr. 277 din 12 august 2024

pentru numirea domnului Adrian Voican în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități

EMITENT
  • PRIM-MINISTRUL

Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 799 din 12 august 2024

Având în vedere propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale formulată prin Adresa nr. 3.485/S.B.O. din data de 9 august 2024, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/7.265 din data de 9 august 2024 și la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/27.196/M.A. din data de 9 august 2024,în temeiul art. 4 alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 121/2021 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, al art. 1 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 234/2022 privind atribuțiile, organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, cu modificările și completările ulterioare, precum și al art. 29 și art. 31 lit. e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,prim-ministrul emite prezenta decizie.Articolul 1Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Adrian Voican se numește în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.Articolul 2La data prevăzută la art. 1, prevederile art. 2 ale Deciziei prim-ministrului nr. 526/2023 privind eliberarea, la cerere, a doamnei Nicoleta-Liliana Predescu din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1194 din 29 decembrie 2023, își încetează aplicabilitatea.
PRIM-MINISTRU
ION-MARCEL CIOLACU
Contrasemnează:
p. Secretarul general al Guvernului,
Mihnea-Claudiu Drumea
București, 12 august 2024.Nr. 277.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe