Delegaţia PSD Vâlcea, condusă de liderul organizaţiei judeţene, Constantin Rădulescu, şi-a exprimat deja opţiunea pentru Congresul PSD din 24 august, mergând fără ezitare pe mâna lui Marcel Ciolacu.

„Deja ne-am exprimat opţiunea pentru moţiunea domnului Marcel Ciolacu şi pentru a-l susţine în funcţia de preşedinte al partidului şi, evident, pentru a candida la preşedinţia României. Din Vâlcea vor veni voturi importante pentru un om care cunoaşte administraţie”, spune preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Liderul social-democraţilor vâlceni este convins că actualul premier al României are cele mai mari şanse de a se impune în competiţia electorală pentru cea mai înaltă funcţie în stat şi îl descrie pe Ciolacu drept un viitor preşedinte de ţară interesat atât de interesele României, dar şi de parteneriatul cu Uniunea Europeană.

„Va fi un viitor preşedinte bun pentru că ştie să negocieze, ştie să facă lucrurile cu bună credinţă pentru ţara sa. Ne va ţine în picioare în Europa, ca parteneri pentru Europa, integraţi în Europa. Va fi un preşedinte care va face totul ca România să nu fie implicată într-un război”, a adăugat Rădulescu.

Schimbări la vârful PSD

Moţiunea cu care Marcel Ciolacu se prezintă în congres include şi schimbări în actuala echipă de conducere a partidului. Astfel, postul de prim-vicepreşedinte deţinut de Gabriela Firea ar urma să îi revină lui Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, în prezent vicepreşedinte regional pe zona Bucureşti-Ilfov.

Mihai Tudose îl va înlocui pe Vasile Dâncu la şefia Consiliului Naţional al PSD, iar ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va prelua şefia organizaţiei de femei a partidului.

Nume noi care vor intra în lista liderilor PSD sunt cele ale lui Rareş Hopincă, primar sectorul 2, şi Gheorghe Şoldan, preşedinte CJ Suceava.