Ce se întâmplă în subconștientul tău când citești o carte? Iată AICI!

duminică, 11 august 2024

 

Ori de câte ori auzi că potențialul omului este nelimitat, te duci cu gândul la cum ai putea să-ți depășești limitele, să-ți învingi angoasele, fricile și cauți permanent soluții. Desigur, există în jurul tău suficient de mulți oameni limitați în gândire, cu spirit conservator, care își susțin punctul de vedere. Cu îndrăzneală, dar cu bun simț și argumente solide poți să-i convingi că există soluții salvatoare în fiecare situație dificilă. Deși nu este cazul să-i convingi pe ceilalți, ci să acționezi în favoarea ta, este momentul să-ți ții permanent memoria ocupată cu diferite activități constructive. Cititul este una din cele mai importante activități, deși inteligența artificială își face tot mai simțită prezența și încearcă să suplinească această deprindere sănătoasă pentru creier și nu numai. Dacă vrei să afli ce se întâmplă în subconștientul tău atunci când citești, vei descoperi în continuare cele mai utile informații.

Descoperă-ți puterea subconștientului prin citit!

Putem afirma, fără ipocrizie, că uneori ne surprindem pe noi înșine cu acțiunile luate, de parcă nici nu ne-am cunoaște potențialul. Specialiștii recomandă cititul pentru ca centrul atenției să se mențină în parametri optimi, pentru a se crea conexiuni logice și, de ce nu, pentru a se forma noi sinapse neuronale. 

Cercetătorii au descoperit recent că neuronii (celulele creierului) se pot regenera dacă se desfășoară permanent activități utile care să antreneze aceste sinapse neuronale. Este bine știut faptul că subconștientul depinde, în mare măsură, de fenomenele psihice conștientizate anterior sau care pot deveni ulterior conștiente. Cu alte cuvinte, pentru a te trezi la realitate sau pentru a face legătura dintre minte, inimă și suflet, alege o biblie Dumitru Cornilescu de pe stephanus.ro și vei descoperi adevăratele învățături creștine care te vor îndruma către o viață frumoasă, lipsită de temeri sau angoase. Aceasta te va ține în permanentă conexiune cu Creatorul și gândurile bune vor substitui, puțin câte puțin, neliniștile. 

Astfel, se creează echilibrul interior de care ai atât de mare nevoie pentru a-ți desfășura activitățile zilnice cu randament maxim. Gândurile negative vor fi date uitării, însă gândurile pozitive îți vor rămâne în minte și vor ajuta creierul să controleze evenimentele și chiar propria ta viață.

Cum îți cunoști subconștientul și minunile lui?

Atât timp cât știi că în tine există o mină de aur, este momentul să o exploatezi permanent, deoarece poți duce la îndeplinire orice. Dacă ai un raționament logic, îți construiești planuri solide și le duci la îndeplinire, atunci ai un ideal. Totuși, este important să ai grijă ca acțiunile tale să nu-i deranjeze pe cei din jur sau să nu fie nepotrivite circumstanțelor, pentru a evita situațiile neplăcute. 

Gândurile și emoțiile sunt în strânsă legătură cu starea ta fizică. Altfel spus, problemele sufletești pot genera, în timp, boli fizice, ceea ce este de nedorit. Dacă un om este dominat de frică, de răutate, de frustrări, acesta acționează întotdeauna greșit, atât timp cât nu este ajutat să conștientizeze că greșește. Specialiștii pot pansa aceste răni sufletești, însă numai Dumnezeu le poate vindeca, dacă ai credință, nădejde și dragoste.

Prin urmare, tu cum faci față ispitelor sau gândurilor negative? Răspunsul depinde, în mare măsură de puterea ta interioară și de voința pe care o ai sau o cultivi cu perseverență.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe