Cârnații din Topor din Vâlcea: De pe mesele românilor la mesele europenilor

luni, 5 august 2024

După ce au obținut atestatul de produs tradițional, Cârnații din Topor din Vâlcea se pregătesc să își ducă gustul și renumele dincolo de granițele țării. În acest scop, firma producătoare, S.C. Avi-Giis SRL, a depus deja documentația necesară înscrierii în registrul Uniunii Europene al produselor cu Indicații Geografice Protejate (IGP).

„Materia primă folosită de noi este carnea de porc, pe care o preluăm de la crescătorii din zonă, și condimente naturale, iar sarea provine din salina Ocnele Mari, aflată în imediata apropiere. Având o gamă largă de produse obținute sub breandul «Ca Altadată», toate ingredientele folosite de noi în procesul de producție sunt în permanență atent controlate”, a spus Petre Simion, managerul de vânzări al firmei - menționează puterea.ro

De asemenea, managerul este convins că pe lângă savoarea și aroma inconfundabilă, mai este ceva care face Cârnații din topor din Vâlcea atât de apreciați de către pofticioși.

„Una dintre caracteristici este aceea că tăierea cărnii se face și acum în bucăți mai mari. La țară, în copilărie, tocam totul cu barda sau cu toporul, noi păstrăm tradiția, iar gustul produsului este atât de bun și datorită acestei operații, tocmai de aceea nu îl mărunțim macanic și asta ne duce cu gândul și la denumirea Cârnaților din topor”, spune Petre Simion pentru Agro Tv.

Secretul pentru a obține Cârnații din Topor din Vâlcea nu constă doar în ingredientele naturale folosite, ci și în afumarea lor, care se face folosind lemn de fag. Aceasta le conferă aromă și gust deosebit, contribuind foarte mult și la conservarea acestora.

Înființată încă din anul 1991, fabrica vâlceană care produce bucate românești sub brandul «Ca Altadată» deține până acum nu mai puțin de 13 atestate pentru produsele sale tradiționale. Aceasta este doar o confirmare a angajamentului lor față de păstrarea și promovarea tradițiilor culinare autentice românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe