Sparle si soparle, 25.07.2024

joi, 25 iulie 2024
  • Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent din nou pe Valea Oltului. Lucrările pe Valea Oltului sunt la stadiul de 52% și s-ar putea înscrie în termenul asumat, de 9 august, pentru redeschiderea traficului, a declarat, marți, ministrul Grindeanu. „Termenul limită, aşa cum ştiţi, este 9 august. Eu cred că, la ritmul acesta, lucrurile se vor înscrie în termenul asumat. Nu am semne de întrebare, urmare a întâlnirii avute, că lucrurile nu vor sta la fel şi în următoarele două săptămâni şi un pic, suntem undeva la jumătate, astfel încât 9 august să fie data în care să redăm în circulaţie acest sector de drum. Ca să fie toate lucrurile în siguranţă, siguranţa celor aflaţi în trafic, a fost absolut obligatoriu să luăm această decizie necesară pentru realizarea mult doritei autostrăzi Sibiu-Piteşti. Sunt mulţi deştepţi care şi-au dat cu părerea doar de dragul de a-şi da cu părerea în această perioadă şi care au adoptat aceste poziţii pe care eu le-am numit, acum câteva zile, populiste care denotă neseriozitate şi care nu le vor aduce nici măcar un mic câştig electoral”, a susținut ministrul Sorin Grindeanu.

 

  • După mai mulți ani de „administrație” liberală dezastruoasă și păguboasă, orașul Berbești are acum șansa unui viitor mai bun, odată cu alegerea lui Petre Glomnicu în funcția de primar. Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, Petre Glomnicu va fi validat ca primar în data de 27 septembrie 2024, urmând ca în cursul lunii octombrie, să depună jurământul. „La fel ca și dumneavoastră, sunt nemulțumit de problemele care trenează de peste 30 de ani: lipsa unui sistem care să asigure alimentarea cu apă și canalizarea, prezența câinilor fără stăpân în cartierul de blocuri, neefectuarea procedurilor de deratizare și dezinsecție, colectarea și ridicarea defectuoasă a gunoaielor menajere și multe altele. După învestirea în funcția de primar, voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru rezolvarea tuturor problemelor pe care mi le-ați transmis atât verbal, cât și scris pe rețelele de socializare”, a transmis primarul ales Petre Glomnicu.

 

  • Ultimele demersuri pentru începerea lucrărilor pe secțiunea Cornetu-Tigveni a autostrăzii Pitești-Sibiu. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor a anunțat că antreprenorul a finalizat studiile de teren, lucrările de defrișare, studiile de arheologie și au fost montați toți cei 21 piloți de probă pe traseul lotului. De asemenea, organizarea de șantier în cele două puncte, de la Cepari și Racovița, avansează rapid, fiind finalizate zonele administrative, zonele industriale, iar în această perioadă se montează stațiile de beton. Viitorul lot al autostrăzii Pitești-Sibiu va avea 37,4 km de autostradă, și se vor construi 96 de poduri și viaducte, un tunel cu o lungime de 1,7 km, care va fi cel mai lung tunel de autostradă din România, un ecoduct în zona localității Călinești, care va traversa râul Olt, calea ferată și DN7, două noduri rutiere, un Centru de Întreținere și Coordonare, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe