Sparle si soparle, 15.07.2024

luni, 15 iulie 2024
  • Eternul director al Direcției de Statistică Vâlcea, Sorin Statie, a „reușit” să cumpere 4 terenuri în zone strategice ale județului și chiar ale României. Astfel, potrivit declarației de avere, Sorin Statie are următoarele bunuri: un teren în... stațiunea tineretului Costinești, două terenuri de 13.000 mp în comuna Mihăești, un teren în Râmnicu Vâlcea, un apartament și o casă de locuit (ambele în Râmnicu Vâlcea), două autoturisme (Hyundai Tucson și Skoda), iar la bănci deține depozite bancare de 132.000 lei. Anul trecut, directorul Statie a încasat din salarii suma 74.000 lei, iar soția lui 70.000 lei din pensii. În urmă cu mai mulți ani, Sorin Statie a fost „prins pe picior greşit” de Curtea de Conturi. În raport se arată că DJS Vâlcea a înregistrat în inventarul centralizat al statului bunuri proprietate publică, care nu mai există faptic în administrarea Institutului Naţional de Statistică, în valoare de peste 1 milion de lei, şi, concomitent, nu a înregistrat în inventarul centralizat unele bunuri proprietate publică de aceeaşi valoare, date în administrarea instituţiei, contrar prevederilor legale.

 

  • Sâmbătă, ziua a 6-a a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița - Lazaret). Echipele au avansat într-un ritm bun și se apropie de realizarea joncțiunilor între cele 8 zone de lucru de pe versant. Până în acest moment a fost defrișată peste 20% din suprafața de 10 ha de pădure din zona critică a viitoarei autostrăzi. Pe acest sector de aproximativ 8 km o parte a secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești trece foarte aproape de DN7. Ca urmare a operațiunilor de defrișare în care sunt implicate și utilaje grele, se menține ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor și maselor de pămant. Pe măsură ce acestea ajung pe zona drumului, echipele antreprenorului degajează carosabilul pentru a putea deschide rapid circulația atât în perioada celor două ferestre de timp programate în timpul zilei (7.30 - 8.00 și 16.30-17.00) cât și la ora 20.00 (când se suspendă lucrările pe ziua respectivă).

 

  • Fosta fabrică HERVIL a trecut pe profit. Potrivit situaţiilor financiare aferente anului trecut, publicate de Ministerul Finanţelor, SC Wipro Infrastructure Engineering SA a avut o cifră de afaceri de 101 milioane de lei, venituri de 74,7 milioane de lei şi un profit de 1,3 milioane de lei. La finele anului trecut, SC Wipro Infrastructure Engineering SA avea datorii totale de 38 milioane de lei, peste 180 de salariaţi, active imobilizate de 33 milioane de lei și un capital social de 52 milioane de lei. La începutul anului 2013, Wipro Infrastructure Engineering, o companie de producţie din grupul controlat de miliardarul indian Azim Premji, prelua producătorul de pompe şi compresoare SC Hervil SA de la omul de afaceri Luigi Pepenel Gheorghe, care deţinea peste 95% din acţiuni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe