Sparle si soparle, 08.07.2024

luni, 8 iulie 2024
  • Din declaraţia de interese depusă zilele trecute de către consilierul local liberal Grigore Crăciunescu, aflăm că patronul firmei SC Nordic Impex SRL a încasat anul trecut peste 3 milioane de lei (620.000 euro) din „livrare marfă” către 10 instituţii de stat. Instituţiile respective sunt: UM 0663 (84.000 lei); Spitalul Judeţean Vâlcea (1 milion de lei); DGASPC Vâlcea (155.000 lei); Spitalul de Psihiatrie Sibiu (526.000 lei); Spitalul de Pediatrie Pitești (26.000 lei); Spitalul Clinic Victor Babeş Craiova (240.000 lei); Spitalul Horezu (172.000 lei); DGASPC Sibiu (526.000 lei), etc. Patron al SC Nordic Impex SRL (comerţ cu produse de uz general), acţionar la ConsumCoop Vaideeni, acţiuni, membru al Fundaţiei Vaideeni, deţinător al mai multor imobile, maşini, terenuri, spaţii comerciale (aflate sub masca firmelor), Grigore Crăciunescu este unul dintre cei mai bogaţi liberali vâlceni. Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine la Trezorerie un cont de 175.000 lei, la ING încă un cont de 50.000 USD, În aceeaşi declaraţie de avere, mai figurează şi împrumuturi acordate în 2023 în nume personal către SC Nordic Impex SRL care totalizează suma de 600.000 lei.

 

  • Pentru că a pierdut alegerile la un scor rușinos, „edilul” din Drăgășani, Cristian Nedelcu, își pregătește ieșirea pe ușa din dos a Primăriei. Pentru că mai are la dispoziție 3 luni până va preda cheile, ipochimenul de Nedelcu va recurge la tot felul de tertipuri dubioase. La distanță de doi ani, după ce Agenția Națională de Integritate o găsea în stare de incompatibilitate și conflict de interese pe numita Popa Florența Aura, șefa Resurse Umane din Primăria Drăgășani, aceasta pierde procesul cu ANI, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Timp de mai mulți ani a lucrat în paralel la firma... primarului Nedelcu, în timp ce era și șefa departamentului Resurse Umane din primăria condusă de același Nedelcu.

 

  • Un nou director general la VEL PITAR. Recent, Consiliul de Administraţie al SC Vel Pitar SA a decis numirea lui Marius Ionuț Ilie, până la data de 25 octombrie 2027, în funcţia de director general al societății. Tot Consiliul de Administraţie al SC Vel Pitar SA a decis ca, pânâ la data de 31 iulie 2026, să fie desemnată în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al SC Vel Pitar SA societatea MCM Delphi SRL, cu sediul în Bucureşti, prin reprezentant permanent Cătălin Gabriel Mitu. Prelungirea sau reducerea termenului președintelui pot fi condiţionate de aprobarea doar prin hotărâre a Consiliului de Administraţie al SC Vel Pitar SA sau a acţionarilor printr-o decizie valabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe