Primarul din Călimăneşti cere CNAIR să repare şi centura staţiunii în perioada restricţiilor de pe Valea Oltului

joi, 11 iulie 2024

Primarul din Călimăneşti, Florinel Constantinescu, solicită Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să profite de restricţionarea circulaţiei pe drumul naţional DN 7 Valea Oltului şi să intervină şi pe centura ocolitoare a localităţii (DN 7 CC), care este blocată pe o bandă de circulaţie încă din primăvara anului trecut în urma unei alunecări de teren.

"Dacă s-a închis, să se repare! Zilele acestea s-a restricţionat circulaţia pe Valea Oltului pentru lucrări la autostradă. Este o oportunitate evidentă pentru remedierea situaţiei apărute în urmă cu mai bine de un an pe centura ocolitoare din Călimăneşti. Astăzi am comunicat sesizarea noastră celor care au în administrare drumurile naţionale, cu rugămintea de a folosi oportunitatea restricţionării circulaţiei şi pentru finalizarea eliberării complete a drumului naţional şi pentru consolidarea versantului prăbuşit pe centura ocolitoare de pe raza oraşului Călimăneşti", a afirmat edilul staţiunii de pe Valea Oltului, într-o postare pe pagina de Facebook a primăriei.

 

Florinel Constantinescu a precizat că a sesizat în repetate rânduri CNAIR să remedieze situaţia pe acest sector de drum pe unde circulă de regulă maşinile de mare tonaj, însă până acum, în afară de montarea unor semafoare, în zonă nu s-a mai intervenit deloc, de aproape un an traficul desfăşurându-se alternativ, pe o singură bandă, ceea ce produce adesea ambuteiaje.

"Primăria oraşului Călimăneşti a înaintat numeroase apeluri şi sesizări către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Craiova, cât şi către Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea - Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, deoarece, din cauza faptului că zona Văii Oltului este intens tranzitată pe tot parcursul anului, se creează periodic blocaje pe şoseaua de centură ce deserveşte oraşul Călimăneşti, precum şi zona intersecţiilor cu Drumul Judeţean 703G, cu Drumul Naţional 7 - localitatea Seaca şi zona UHE Turnu", a adăugat primarul staţiunii vâlcene.

De asemenea, potrivit acestuia, disconfortul cauzat de aceste blocaje în trafic a fost reclamat de nenumărate ori atât de locuitorii oraşului Călimăneşti, cât şi de turiştii care aleg staţiunea Călimăneşti pentru relaxare, odihnă şi tratament. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe