Sparle si soparle, 20.06.2024

joi, 20 iunie 2024
  • Din declarația de avere a deputatului liberal Cristian Buican (publicată în data de 12 iunie 2024) aflăm că numărul de terenuri deținute a ajuns... la 12, ultimele trei cumpărate în comuna Galicea în suprafață de peste 25.000 mp. La capitolul bunuri mobile, „liderul” PNL Vâlcea a trecut 5 (cinci) vehicule, ultimul cumpărat în 2016 - un Audi. Averea deputatului Buican mai cuprinde un apartament în Râmnicu Vâlcea, bijuterii de 17.000 euro, două conturi curente la CEC Bank (de 50.000 lei), iar anul trecut a încasat din indemnizații suma de 153.000 lei. Tot în 2023, numitul Buican a mai dat împrumuturi în nume personal către SC Lovagro SRL în sumă de 25.755 lei. De altfel, în declarația de interese deputatul liberal menționează că este asociat la SC Lovapi SRL și SC Lovagro SRL, ambele cu sediul în Perișani. La începutul acestui an, politistii de la Serviciul Judetean Anticoruptie Vâlcea au descins la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vâlcea. Oamenii legii au ridicat mai multe documente privitoare la o achiziție dubioasă a institutiei din luna aprilie a anului 2023 de la firma SC Lovagro SRL, care-i aparține deputatului Buican.

 

  • Un nou administrator special la falimentara Otchim. Recent, a avut loc ședința adunării generale ordinare a acţionarilor de la SC Oltchim SA, cu o prezență de 54,8% din capitalul social. Acționarii SC Oltchim SA au luat următoarele hotărâri: s-a aprobat revocarea mandatului administratorului special, domnul Stănescu Nicolae Bogdan Codruţ; s-a aprobat desemnarea doamnei Cristina Dima, în calitate de administrator special al SC Oltchim SA; referitor la punctul 3 din ordinea de zi, cu votul acţionarilor deţinând 100% din acţiunile cu drept de vot ale acţionarilor prezenţi, legal reprezentaţi, s-a aprobat împuternicirea doamnei Florinela Gheorghiţa pentru efectuarea formalităţilor necesare înregistrării hotărârii AGA la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea (persoana împuternicită va putea delega altor persoane mandatul său cu privire la îndeplinirea formalităţilor menţionate mai sus).

 

  • Frizeriile și saloanele de înfrumusețare, la control. Zilele trecute, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală în domeniul saloanelor de înfrumusețare și a frizeriilor. Astfel, au fost efectuate verificări la 14 agenţi economici din municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat numeroase nereguli, aplicând 9 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 26.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice și Legii nr. 252/2003 privind registrul de control. De asemenea, a fost confiscată și suma de 845 de lei, provenită din activități comerciale ilicite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe