„Cârnaţii din topor din Vâlcea” vor protecţie europeană. Asociaţia Producătorilor Tradiţionali, Meşteşugari şi Artizani Vâlcea a început procesul pentru înscrierea produsului „Cârnaţi din topor din Vâlcea” în registrul Uniunii Europene al indicaţiilor geografice protejate, documentaţia şi caietul de sarcini fiind depuse din data de 12 martie 2024 la Ministerul Agriculturii, notează Agerpres. După depunerea documentaţiei la minister, urmează procedura de evaluare a conformităţii dosarului de înregistrare, iar în cazul în care vor fi solicitate completări, acestea se vor depune în cel mult 30 de zile. Dosarul va fi publicat pe site-ul ministerului pentru o perioadă de opoziţie naţională de 60 de zile, iar după acest termen, produsul „Cârnaţi din topor din Vâlcea” devine automat protejat pe teritoriul naţional până la înregistrarea acestuia la nivel european. „Cârnaţii din topor din Vâlcea” sunt făcuţi tradiţional după reţete vechi de o sută de ani, cu materie primă şi ingrediente din arealul geografic delimitat, care cuprinde şapte comune din judeţul Vâlcea. Produsul este atestat tradiţional la MADR sub brandul „Ca Altădată” al producătorului Avi-Giis din Vâlcea, care face parte din grupul aplicant.
Procuror de la DIICOT Vâlcea, eliberat din functie. Zilele trecute, președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcție a doamnei Carmen Elena Vălimăreanu, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Vâlcea, ca urmare a pensionării. În 2022, Carmen Vălimăreanu a încasat suma de 280.000 lei, iar soțul ei a ridicat în total circa 100.000 lei. Familia Vălimăreanu mai deține trei terenuri intravilane, 4 (patru) locuințe, o mașină Peugeot 3008, iar la bănci au fix 25 de conturi sau depozite în valoare totală de peste doua sute de mii de euro!
Un nou administrator la societatea Apavil. Acționarul majoritar de la Apavil a propus ca administrator provizoriu în Consiliul de Administrație de la societate pe avocatul Iulian Voicu. Numirea administratorului provizoriu în Consiliul de Administrație la Apavil se va face de către Adunarea Generală a Acționarilor de la această societate după evaluarea de către Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice a propunerii de candidat a administratorului provizoriu. Durata mandatului administratorului provizoriu este de 5 luni, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, pentru încă 2 luni, pentru motive temeinice. A fost mandatat reprezentantul municipiului Râmnicu Vâlcea în AGA la societate să numească administratorul provizoriu, pe Iulian Voicu.