Deși este primar de Măciuca, Mugurel Mărcoianu este văzut des prin... Râmnicu Vâlcea, unde are și cele mai multe proprietăți. Astfel, acesta deține un apartament de 120 mp(!) și două terenuri (toate în Râmnicu Vâlcea), plus o mașină Toyota Rav4, iar în 2022 a încasat suma de 73.000 lei din indemnizațiile de primar, iar soția lui a ridicat circa 70.000 lei, din care, mare parte, din salariile de la firma SC Remservice SRL Măciuca. Ziarul nostru a scris despre Mugurel Marcoianu, primarul din Măciuca, omul de casă al familiei Nițu (Damila), care s-a specializat in „afaceri și management”, în asa fel încât, de vreo 50.000 euro a creat o platformă online pentru localitate de vreo 20.000 euro, a cumpărat mască chirurgicala de 600 euro. La alegerile din 9 iunie, primarul Mărcoianu și-a „asigurat” voturile unui număr de 67 de persoane (asistenți sociali și angajați la primărie), cărora le-a mărit salariile la data de 26 februarie 2024, prin dispozițiile înregistrate la secretariatul primăriei Măciuca.
Județul Vâlcea, pe locul II pe țară la migrația primarilor. O analiză realizată de către Expert Forum arată că 13% dintre primarii aflați în funcție candidează pentru un nou mandat din partea altui partid decât cel care i-a susținut la alegerile locale anterioare. Județele în care s-au înregistrat cei mai mulți primari care și-au schimbat formațiunea politică sunt Teleorman (25), Vâlcea (21), Buzău (20), Timiș și Caraș Severin (câte 19). Pentru PSD, cele mai de succes campanii de racolare au fost în Teleorman (23 de primari) și Vâlcea (20 de primari). PSD este partidul care a făcut cele mai multe racolări, iar principala victimă a social-democraților au fost aliații lor de la guvernare, PNL.
S-a redeschis circulația pe Transalpina. Sâmbătă, 1 iunie 2024, circulatia rutieră s-a redeschis pe Transalpina, pe sectorul cuprins între km 34+800 (Rânca) și km79+200 (Curpăț) al DN 67 C. Menționăm că circulația va fi permisă numai în intervalul orar 08.00 - 18.00. În afara acestui interval orar, accesul este interzis din cauze obiective, care țin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine. Limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră, iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis. Respectarea acestor restricții este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase și pentru deplasarea în condiții de siguranță. Decizia redeschiderii traficului rutier a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR, DRDP Craiova și ai SDN Vâlcea.