RECORD al polițiștilor vâlceni: 530 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  aproximativ 184.000 de lei

luni, 17 iunie 2024

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR VÂLCENI

În perioada 14 - 16 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiunile au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 530 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  aproximativ 184.000 de lei.

Astfel, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 69 de permise de conducere (32 pentru viteză neregulamentară, 15 pentru depășire neregulamentară, 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 4 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, iar 11 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 26 de certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

  1. La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 07:38, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au identificat un bărbat de 37 de ani, din localitatea Mihăești, care a condus un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  1. Ulterior, în aceeași zi, polițiștii rutieri din cadrul Secției nr. 7 de Poliție Rurarlă Măldărești, în timp ce desfășurau activități specifice de patrulare, au depistat un bărbat, din localitatea Popești, conducând un autoturism.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Și în acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe