Râmnicu Vâlcea are două echipe la Liga 3, după ce Sparta a promovat în premieră! Campioana din Vâlcea are oferte să se mute și în afara județului!

joi, 27 iunie 2024

Sparta Râmnicu Vâlcea va juca în premieră în Liga 3, după ce a câștigat, în weekendul trecut, categoric returul barajului de promovare, scor 4-0 pe ISport Arena cu Iris Titulescu.

În aceste condiții, municipiul reședință al județului Vâlcea va avea două echipe în Liga 3 în ediția 2024-2025, nou-promovata alăturându-se celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, formație ajunsă în acest campionat în vara anului 2023 și pierzătoare în barajele de promovare în Liga 2 în această vară.

Sparta Râmnicu Vâlcea a trecut de Iris Titulescu și a promovat în Liga 3

După 1-1 în deplasare în turul barajelor de promovare în Liga 3, în urmă cu două weekenduri, ”spartanii” campioni ai Ligii 4 Vâlcea în 2024 au câștigat fără emoții returul cu Iris Titulescu, campioana județului Olt, scor 4-0.

Echipa pregătită de Mihai Lungan a deschis scorul în minutul 20 prin Bogdan Mihăilă, care a punctat după o combinație cu Cazan. Vâlcenii s-au dezlănțuit după pauză.

Laurențiu Cazan a făcut 2-0 în minutul 53. Abia intrat pe teren, Andi Petrescu a făcut 3-0 în minutul 59. La ultimul său meci, înainte de retragere, Eduard Pușcatu a stabilit scorul final, 4-0, după ce a marcat în minutul 85.

Echipă cu finanțare privată, Sparta a câștigat barajul de promovare cu Iris Titulescu cu scorul general de 5-1 și va juca în premieră în Liga 3.

  • Râmnicu Vâlcea o mai are participantă în Liga 3 pe SCM, echipa finanțată de primăria municipiului.

Oferte pentru mutarea echipei

Conducătorul clubului Sparta, Romeo Chelcea, spune că echipa are deja oferte să se mute și în afara județului, dar prima opțiune este să continue pe Baza ISport, situată lângă stadionul Municipal din Zăvoi.

”După șase ani de când ne-am înființat și după trei ani la seniori a venit și momentul acesta, pe care ni l-am dorit. Important este că am câștigat campionatul, acum și barajul și urmează să facem demersurile pentru a evolua în Liga a 3-a. Băieții au avut de la început o primă promisă pentru campionat și alta pentru promovare. Eu zic că dacă ne-am luptat să ajungem aici, vom face și pasul să ne menținem în Liga a 3-a. Cu siguranță nu ne vom prezenta doar de dragul de a o face, dar e clar că nu vor fi bani mulți. Ar trebui să înțeleagă lumea că noi nu am avut în toți acești ani niciun ban public, totul a fost numai din bani privați. Mulțumim pe această cale sponsorilor pentru eforturile pe care le-au făcut. Nu negăm că sunt câteva primării care ne-au contactat să mutăm echipa din orașul Rm. Vâlcea, atât în județul Vâlcea, dar și în alt județ, dar prima noastră opțiune rămâne baza ISport. Mulțumim pentru condițiile oferite aici și tot ce pot să spun este că ne dorim să continuăm acest proiect la Râmnicu Vâlcea. Eu cred că vom găsi resursele necesare încât să ne asigurăm bugetul pentru Liga a 3-a și ne vom axa pe foarte mulți tineri din Vâlcea, plus câțiva jucători cu experiență. Noi sperăm să menținem cât mai mulți din lotul actual și să mai aducem câțiva, pentru a completa lotul”, a declarat Romeo Chelcea, președintele clubului Sparta.

Adrian MUJEA (https://liga2.prosport.ro/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe