Preşedintele AUR, George Simion, care şi-a anunţat candidatura la preşedinţia României la alegerile din acest an, le-a spus membrilor partidului său cum îşi doreşte să fie ca şef al statului şi le-a transmis aleşilor locali să nu facă nicio alianţă cu PSD şi PNL. Simion a susţinut că alegerea primarilor ar trebui să se facă în două tururi de scrutin şi că membrii AUR ar trebui să vizeze cât mai multe funcţii de viceprimar ”pentru a putea face bine”. De asemenea, Simion a subliniat că vrea să fie preşedintele românilor şi că va sta de vorbă cu ambasadorii ţărilor reprezentate în România, însă nu şi cu ambasadorul Austriei, potrivit news.ro

”(...) Am onoarea să fiu cel pe care l-aţi ales să vă reprezinte în această bătălie. Mă înclin în faţa voastră, mă înclin în faţa viitorilor primari şi consilieri locali care au dus o luptă absolut nedreaptă. Tot ce vă promit vouă este că, atunci când ajung preşedinte, mă voi asigura că alegerea primarilor se face în două tururi de scrutin, aşa cum este drept. Mandatul meu pentru voi, aleşii locali AUR, este imperativ: nu facem alianţă cu PSD şi cu PNL. AUR face alianţe doar cu românii. Vă mandatez să votaţi doar ce este în interesul românilor. În rest, vă cer să obţineţi cât mai multe funcţii de putere, cum este funcţia de viceprimar, pentru a putea face bine. Este timpul să lăsăm ura de-o parte şi să începem construcţia. În fiecare săptămână, fiecare ales local AUR va trebui să îşi facă raportul de activitate care constă într-un singur punct: câţi oameni am ajutat pe parcursul săptămânii”, a declarat, sâmbătă seară, George Simion, la Arenele Romane, acolo unde AUR a organizat un eveniment în care liderul partidului îşi anunţa oficial candidatura la preşedinţia României.
George Simion a spus că vrea să fie preşedintele românilor şi că va controla toate companiile austriece care activează în România, până când ţara noastră va intra în Schengen.
”(...) George Simion vrea să fie preşedintele românilor. Şi atât. Dacă vor ambasadorii să vorbim, sunt bineveniţi, dar nu la ambasadele lor, ci în birourile noastre. Sunt toţi bineveniţi, cu o singură excepţie, ambasadorul Austriei. Ambasadorul Austriei, nu. Ei vin aici cu avioanele lor particulare şi se prefac nemulţumiţi de indicii noştri de dezvoltare. Dar nu ştiu că sute de ani am fost exploataţi, cu rândul. Bunicii lor luau lecţii de vals, iar bunicul meu şi bunicii voştri arau pământul cu plugul. Aşa că Austria să renunţe la reflexele astea imperiale pe care le are. Atunci când George Simion va fi preşedinte, toate companiile austriece care activează în România vor fi controlate corespunzător, până în momentul intrării noastre în Schengen. Şi vor fi tratate exact cum sunt tratate acum firmele româneşti. Este timpul ca preşedintele României să fie ales aici, la Bucureşti, este timpul să nu mai fim trataţi ca o colonie de mâna a doua (...)”, a precizat Simion.
De asemenea, George Simion a afirmat că România are nevoie de un preşedinte energic, care să reducă taxarea muncii şi care îi ascultă pe români.
”E timpul pentru un preşedinte energic, nu pentru ficuşi, nu pentru îmbuibaţi, nu pentru turişti, vremea lor a trecut. Voi fi preşedintele care va reduce taxarea muncii şi va reduce aparatul birocratic inutil. Voi fi preşedintele care vă ascultă şi voi fi preşedintele care se luptă pentru voi. Maxim 300 de parlamentari, maxim 12 ministere. Este timpul ca statul să lucreze pentru voi, nu voi pentru stat (...) Voi lupta pentru pace, românii nu trebuie să intre în război şi mai ales în războaiele altora. Vreau linişte în ţară şi pace în lume”, a adăugat George Simion.