Ce nu trebuie să îţi lipsească din bagajul de mână: obiecte esenţiale

joi, 13 iunie 2024

 

Împachetarea obiectelor pentru bagajul de mână se număra printre cele mai importante activităţi atunci când pleci în vacanţă. Fie că mergi cu avionul sau foloseşti un bagaj de mână pentru o călătorie cu maşina, ai nevoie ca acesta să conţină obiectele esenţiale ce îţi asigură un minim de confort.

De la ochelari şi până la accesorii, iată ce nu trebuie să-ţi lipsească din bagajul de mână:

Electronice

Pune în bagajul de mână toate electronicele şi deviceurile indispensabile pentru tine. Pentru unele persoane este vorba doar despre telefon, în timp ce pentru altele este vorba despre telefon şi laptop sau telefon şi tableta. Electronice pe care le foloseşti des şi de care ai nevoie în viaţa de zi cu zi ar trebui să se afle mereu în bagajul de mână.

Trusa de medicamente

Chiar dacă nu ne dorim să avem nevoie de medicamente în călătorii, uneori micile disconforturi pot apărea inopinant. De aceea, pune în bagajul de mână şi o trusă de medicamete, de la antiinflamatoare şi până la antivomitive, antidiareice şi produse dezinfectante, cum ar fi spirtul sau rivanolul. În cazul în care urmezi un tratament ce necesită prescripţie medicală, asigură-te că ai cu tine atât tratamentul în sine, cât şi reţeta sau scrisoarea medicală.

Acte

Ca să călătoreşti fără stres şi cât mai confortabil şi în siguranţă, ia mereu actele cu tine esenţiale, cum ar fi paşaportul sau cartea de identitate, dar şi copii după aceste acte. Este bine să păstrezi actele într-un buzunar separat, ce se închide cu fermoar, că acestea să nu se deterioreze sau păteze.

Accesorii esenţiale

Când vine vorba de accesorii esenţiale pentru bagajul de mână, începe cu încărcătorul pentru telefon şi căştile. Vei avea de încărcător pentru toate deviceurile pe care le iei cu tine, de la tableta şi până la laptop, telefon sau boxă. De asemenea, căştile îţi vor fi de folos atât pe durata călătoriei, cât şi la destinaţie, aşa că nu ezită să iei o pereche cu tine.

Tot în această categorie intră şi sticlele reutilizabile pentru apă, portofelul cu bani cash, dar şi carduri de debit sau credit.

Câteva piese vestimentare esenţiale

În cazul în care bagajul de cala întârzie să apară vei avea nevoie de câteva haine esenţiale în bagajul de mână. Acelaşi lucru este valabil şi pentru situaţiile în care călătoreşti doar cu bagajul de mână. Începe întâi cu lenjeria de corp şi şosetele, iar mai apoi orientează-te către haine uşor de asortat, precum jeanşii, tricourile, cămăşile sau pantalonii casual.

La capitolul încălţăminte pentru bărbaţi, alege piese nu foarte voluminoase. Încălţămintea de bărbaţi din material textil este o idee foarte bună, mai ales dacă nu ai nevoie de ţinute black ţie în călătorie. Dacă ai loc pentru o singură pereche de încălţăminte pentru bărbaţi, îndreaptă-te către piese versatile. Tenişii pentru bărbaţi în nuanţe de alb, negru sau crem reprezintă o alegere inspirată.

În cazul doamnelor şi domnişoarelor, tot piesele de încălţăminte versatile şi nu foarte voluminoase sunt soluţia: tenişii, balerinii sau sandalele.

Ochelari de vedere şi de soare

De la încălţămintea pentru bărbaţi şi doamne, trecem la alte accesorii esenţiale: ochelarii. În ziua de azi, avem nevoie de ochelari din ce în ce mai des, fie că este vorba de protecţie împotriva razelor UVA/UVB sau a luminii albastre, fie că este vorba de corecţie pentru miopie sau alte afecţiuni.

Ia cu tine în bagajul de mână toate perechile de ochelari esenţiale pentru confortul şi sănătatea ta.

Şerveţele şi produse de igienă

Nu uita să adaugi în bagajul de mână şi produse precum şerveţelele uscate şi umede, dezinfectantul de mâini şi poate chiar alte produse, cum ar fi periuţa de dinţi şi pasta în set travel size.

Foloseşte lista de mai sus ca să îţi pregăteşti bagajul de mână rapid şi uşor. Ocupă-te din timp de împachetarea pentru acest tip de bagaj, ca să te asiguri că nu uiţi nimic şi vei avea cu tine toate cele necesare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe