Băuturile perfecte pentru sezonul cald: 3 idei inspirate pe care să le adaugi în meniul restaurantului tău

joi, 6 iunie 2024

 

După o lungă așteptare, ne bucurăm, în sfârșit, de sezonul cald! Vara și-a făcut simțită prezența și ne face mai fericiți și mai zâmbitori, dar mai ales, dă startul ieșirilor relaxante la terasă alături de cei dragi. Având în vedere schimbarea de sezon, meniul restaurantelor necesită și el o îmbunătățire și un refresh, mai ales pentru clienții care sunt în căutarea unor băuturi răcoritoare și revigorante.

Vara aceasta vine la pachet cu o serie de tendințe interesante în materie de băuturi, combinând aromele clasice cu un twist modern și neașteptat.

 

Pentru a-ți fi mult mai ușor atunci când pregătești noul meniu de vară, îți venim în ajutor cu 3 idei inspirate de băuturi cu care nu vei da greș, dar mai ales, cu care vei cuceri fiecare client.

1.   Băuturile pe bază de ceai

Fiecare restaurant care se respectă, trebuie să aibă o gamă variată de ceaiuri horeca de calitate, atât în timpul sezonului rece, cât și pe parcursul anotimpurilor călduroase. Având în vedere că există mai multe persoane care preferă acest tip de băutură, servirea lui trebuie să existe în continuare, chiar și în forme diferite. Pe lângă gustul plăcut pe care îl oferă, varianta cu gheață este o necesitate în zilele toride.

Nimic nu se compară cu un ceai de lămâie sau fructe de pădure, servit cu multă gheață și mentă fresh pentru a te revigora. Pe lângă ceaiul clasic, adăugăm și băuturile pe bază de matcha, un ingredient popular acum. Mai mult decât atât, dacă deții un restaurant cu specific asiatic, poți include în meniu și faimoasele bubble tea.

2.   Mocktailuri

Având în vedere că fiecare restaurant include băuturi pe bază de alcool, ar trebui să introduci în meniu și opțiuni nonalcoolice, perfecte pentru vremea caldă de vară. Fie că optezi să reinterpretezi o rețetă a unui cocktail clasic și delicioase sau dorești să oferi o experiență unică bazată pe siropuri artizanale și infuzii de plante, găsește variantele potrivite pentru clienții tăi și cu siguranță, nu vei da greș.

 

Ingredientele pe care trebuie să le ai în vedere și pe care trebuie să le adaugi neapărat în aceste mocktailuri sunt hibiscusul, menta și lămâia, o combinație fresh și surprinzătoare.

3.   Cold brew

Vara, iubitorii de cafea renunță la savurarea acesteia în forma caldă și se orientează spre cafeaua preparată la rece. Aceasta se prepară ținând cont de un proces special de infuzare, oferind un gust intens și mai puțin acid. Mai mult decât atât, regăsim și variantele clasice de băuturi pe bază de cafea, în formă rece, precum: latte sau cappuccino. Acestea sunt servite alături de gheață și le putem adăuga anumite siropuri de vanilie sau caramel, poate chiar și frișcă, pentru a ne bucura din plin de sezonul cald.

Desigur, lista noastră poate continua cu zeci de alte băuturi delicioase, însă acestea trei sunt cele mai importante, având în vedere că satisfac toate gusturile și nevoile și celor mai pretențioși clienți.

Vă reamintim că adaptarea meniului de băuturi pentru sezonul de vară este un pas important pentru afacerile voastre, mai ales dacă scopul principal este de a atrage noi clienți și a oferi experiențe plăcute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe