Antrenor spaniol pentru baschetbaliștii de la CS Vâlcea 1924. Hristu Șapera va fi director tehnic

miercuri, 29 mai 2024

 

După ce a reușit menținerea la primul an în Liga Națională, echipa masculină de baschet CS Vâlcea 1924 a anunțat marți că va ataca viitor sezon cu un alt antrenor, spaniolul Arturo Alvarez.

Tehnicianul care a condus echipa vâlceană în ultimele două sezoane, Hristu Șapera, va rămâne în club și va ocupa postul de director tehnic.

Doru Moise, lovitură de imagine pentru clubul vâlcean

De asemenea, în noul staff va fi cooptat și cunoscutul antrenor vâlcean Doru Moise, care va fi coordonator pe dezvoltare individuală.

Doru Moise are în palmaresul de antrenor nu mai puțin de patru titluri naționale consecutive, cu Oțelul Târgoviște (2), ACRO București și ICIM Arad.

Ultima dată, Moise a pregătit echipa feminină CET Govora.

Cel mai titrat antrenor spaniol venit în țară

Noul antrenor al vâlcenilor, ibericul Arturo Alvarez a fost prima parte a sezonului trecut secund la echipa de baschet Steaua Roșie Belgrad, după care, din iarnă a trecut principal la Caceres, în a doua ligă din Spania.

În cariera sa a mai antrenat echipele spaniole Etosa Alicante, Bruesa GBC, Meridiano Alicante, BVM2012, Araberri, CB Prat, Destino Palencia și Melilla, FC Barreirense și Benfica (ambele Portugalia), Palmeiras și Unitri Uberlandia (ambele Brazilia). Timp de trei ani a fost selecționer al naționalelor feminine și masculine ale Paraguayului. Este profesor de educație fizică la Universitatea din Oviedo și deține titlul de antrenor FIBA ​​din anul 2010.

Cu un buget mărit față de sezonul trecut, echipa finanțată de Consiliul Județean Vâlcea își propune sezonul viitor intrarea în play-off-ul Ligii Naționale. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu a anunțat că lotul de jucători va fi întărit considerabil în această vară.

Sursa: https://www.prosport.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe