Fructe și legume fresh „ca din grădină”: cum să te asiguri că alimentele din frigider rămân proaspete și suculente 

sâmbătă, 27 aprilie 2024

Poză de rperucho pe Pixabay.com

      Pentru o familie numeroasă, un model de frigider side-by-side reprezintă alegerea perfectă datorită capacității sale generoase de stocare, accesului facil la preparate și compartimentării personalizabile. Sănătatea și asigurarea unei alimentații sănătoase fac parte din grijile fiecărui român, și de aceea, maximizarea și prelungirea duratei vieții unor fructe, legume și mâncăruri preparate cu iubire în casă sunt itemuri prezente în întrebările tot mai multor persoane aflate în căutarea unui nou frigider sau dornice de îmbogățirea cunoștințelor lor casnice. Așadar, este important să acorzi o atenție prioritară produselor păstrate în congelatorul și sertarele frigiderului tău clasic sau side-by-side, iar, următoarea listă își propune să-ți expună, asemeni unei mini-enciclopedii, câteva sfaturi esențiale prin care vei evita scenariul incomod al debarasării de un fruct pe care l-ai fi putut salva.

Iată 5 îndemnuri „cool” care să te provoace să arunci o privire în interiorul frigiderului tău: 

  • Un sistem de sortare inteligentă a alimentelor 

         Lucrurile organizate sunt întotdeauna mult mai ușor de găsit, de plasat într-un anumit loc. Dacă te numeri printre persoanele care nu pot să înceapă un lucru fără a organiza spațiul de activitate mai întâi, atunci niște sertărașe, suporturi și cutii de diferite dimensiuni fabricate dintr-un plastic transparent îți vor deveni cei mai buni aliați în lupta cu dezordinea din bucătărie, și mai ales, din frigider! De asemenea, folosește-te de rafturi și de sertarele frigiderului tău pentru a grupa alimentele în funcție de tipul acestora și utilitatea lor în dieta ta și a familiei. Cel mai important lucru este să nu încarci interiorul frigiderului cu prea multe alimente. Supraaglomerarea lui poate afecta negativ circulația aerului și influența temperatura ambientală, conducând la expunerea alimentelor tale la încălzire, și eventual, la o alterare precoce. 

  • Ajustează temperatura în funcție de sezon

        Temperatura potrivită asigură o păstrare sigură a produselor alimentare. Regula de bază vorbește despre depozitarea cumpărăturilor alimentare (carne, fructe, legume ș.a.) la temperaturi cuprinse între 0 și 5 grade Celsius. Numai că, asupra acestei ecuații intervin câteva corecturi și adăugiri ce țin de anotimp, tipul alimentelor și de căldura din bucătărie: spre exemplu, în timpul zilelor caniculare de vară, temperatura de 3 grade Celsius este adecvată pentru frigider și conținutul acestuia, iar cea de -19 grade Celsius pentru congelatorul încorporat. Astfel, pot fi împiedicate apariția și dezvoltarea unor microorganisme bacteriene și alterarea verdețurilor, fructelor și mâncărurilor tale preferate. 

  • Profită cât mai mult de sertarele pentru fructe și legume ale side-by-side-urilor

    Indiferent de brand-ul frigiderului tău side-by-side, acesta vine echipat cu un „x” număr de sertare speciale pentru fructe și legume, suport pentru ouă etc. Spre exemplu, poți grupa alimentele în funcție de tip și consumul lor în gătit (brânzeturi, carne, fructe și legume), iar un frigider side by side de la Altex este mai mult decât convenient datorită gamelor diverse de electrocasnice de la branduri renumite! Alege cu încredere un sidekick inteligent, de pe Altex.ro, care te va însoți pe tine și pe cei dragi în încercările culinare ani de-a rândul! 

  • Pungi și caserole alimentare pentru mâncărurile tale

         Foliile alimentare, pungile simple și pentru vidat, recipientele ermetice sunt necesare pentru eliminarea posibilităților de contaminare a alimentelor și pentru realizarea unei ordini. Interiorul unui frigider este asemănător oricărui mediu „viu” în care diverse bacterii pot apărea din cauza condițiilor de umiditate și de igienizare precare (legume necurățate și așezate lângă produse vegetale curate; acea umezeală prezentă în sertarul de legume și fructe, mirosuri etc.), și din acest considerent, se impune o atenție deosebită asupra igienei frigiderului tău prin verificarea periodică a mâncării și a celorlalte produse. 

  • „Regula întâietății alimentare”

         Presupune așezarea alimentelor achiziționate din comerț, al căror termen de valabilitate este redus sau aproape de expirare. Astfel, te poți asigura că toate produsele au fost consumate și utilizate la momentul potrivit și ai evitat risipa alimentară. O altă soluție ar fi cea a notării pe un „post-it” a alimentelor ce necesită un consum imediat, și împărțirea lor în funcție de utilitatea lor în gustări, feluri principale, smoothie-uri, deserturi etc. 

       În concluzie, o depozitare corectă a alimentelor proaspete și supuse unui proces de prelucrare termic (prăjire, fierbere și coacere) este indispensabilă pentru menținerea unui stil de viață sănătos și activ al adulților și copiilor deopotrivă. Ca atare, încearcă să urmezi aceste sfaturi și metode practice de organizare și păstrare sigură a hranei familiei într-un frigider modern și curat, precum modelul side-by-side! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe