Cum scapi de mirosurile neplăcute din bucătărie: 5 metode practice și eficiente

vineri, 5 aprilie 2024

 

Poză de cottonbro studio pe Pexels.com

În preajma sărbătorilor, mirosurile și aromele, chiar dacă îți pot trezi simțurile și poftele, pot persista câteva zile după ce ai gătit. Indiferent de câte bunătăți ți-ai propus să pregătești de Paște, există câteva trucuri de care să ții cont pentru a ține la distanță mirosurile neplăcute, mai ales dacă se anunță mulți invitați la masă.

Iată cum poți neutraliza mirosurile nedorite în timp ce gătești pentru cei dragi:

  1. Ia în considerare achiziția unui purificator

Vrei să elimini cât mai repede mirosurile neplăcute? Un purificator de aer poate fi soluția genială, mai ales atunci când mirosurile puternice persistă, indiferent câte geamuri ai deschis. Dincolo de a fi neplăcute, mirosurile și poluanții eliberați în procesul de gătire a alimentelor pot produce efecte negative asupra sănătății. Un purificator de aer cu filtru de carbon este eficient atât pentru eliminarea compușilor volatili, cât și pentru a îndepărta mirosurile puternice și fumul.  

  1. Asigură-te că ai o hotă eficientă

Hota de bucătărie este cea mai bună și eficientă opțiune dacă vrei elimini mirosurile și grăsimea din bucătărie. Există multe modele de hote pe piață, de aceea, alegerea hotei potrivite poate fi o misiune grea. Ca să nu dai greș, ia în considerare frecvența cu care gătești, spațiul din bucătărie și designul. De exemplu, hotele incorporabile telescopice sunt ideale pentru bucătăriile de mici dimensiuni. Dacă spațiul din bucătărie e generos iar tu vrei pui accent pe design, poți alege o hotă incorporabilă decorativă. La Altex găsești diferite modele fiabile și durabile pentru toate bugetele.

  1. Acordă atenție modului în care gătești

Atunci când gătești, mirosurile sunt inevitabile însă, dacă vrei să nu se răspândească în toată locuința, este important să iei câteva măsuri. Folosirea hotei pe toată perioada gătitului, deschiderea ferestrelor și închiderea ușilor limitează distribuirea mirosului. Nu uita să îndepărtezi grăsimea și să cureți plita sau aragazul dar și filtrele de la hotă.

  1. Verifică permanent chiuveta

Chiuveta poate fi sursa mirosurilor neplăcute din bucătărie. Țevile pot acumula resturi de alimente și grăsimi, de aceea, trebuie curățate frecvent. Vrei să folosești un truc vechi? Adaugă în chiuvetă o cană de bicarbonat de sodiu și două căni de oțet, după care, deschide robinetul de apă fierbinte.

  1. Scapă de murdăria din cuptor

Fie că e vorba de cuptorul în care ai pregătit friptura sau cozonacii, fie că vorbim de cuptorul cu microunde, grăsimea și murdăria de pe pereții cuptorului se acumulează în timp și emană un miros neplăcut. După ce ai îndepărtat resturile, murdăria și petele de grăsime, curăță-l cu o cârpă și suc de lămâie. Astfel, cuptorul tău va avea un miros fresh mult timp.

Ține cont de cele de mai sus și bucură-te de cele mai frumoase momente de sărbători, alături de cei dragi. Indiferent ce rețete vrei să pregătești, invitaților tăi le va fi foarte greu să ghicească.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe