Zilele trecute, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: HORĂSCU ION, aflat în stare de deținere, la data faptelor primar al comunei Prundeni, județul Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată; M.I., administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în cursul anului 2009, între primăria comunei Prundeni și societatea administrată de omul de afaceri, inculpat în prezenta cauză, a fost încheiat un contract ce viza ,,Așternere covor asfaltic pe DC 101 Zăvideni - Școala Viticolă”.
În acest context, în perioada 17.09.2012 - 26.10.2016, inculpatul Horăscu Ion, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi exercitat în mod defectuos atribuțiile de serviciu ce derivau din dispozițiile legislației primare, în sensul că ar fi dispus și ar fi plătit, în mod nelegal, din fondurile publice către societatea aceluiași om de afaceri suma totală de 556.501 lei (fără a fi datorată, fără a avea bază legală și fără a exista documente care trebuiau să certifice exactitatea sumelor de plată, recepția bunurilor și executarea serviciilor).
Prin aceste demersuri primăria comunei Prundeni ar fi fost prejudiciată cu suma menționată mai sus, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru societatea administrată de inculpatul M.I..
În contextul derulării contractului de mai sus dar și a altui contract încheiat anterior, ce viza „Alimentarea cu apă potabilă în comuna Prundeni”, inculpatul Horăscu Ion ar fi primit cu titlu de mită de la același om de afaceri, în perioada 21.09.2007-22.09.2016, suma totală de 280.000 lei, ce a fost disimulată ca plată a unor raporturi comerciale licite, dar în realitate inexistente.
Primăria comunei Prundeni s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra a două imobile ce aparțin celor doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vâlcea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Web Design by DowMedia