Constantin Radulescu, presedinte CJ Valcea: Drumul către Mănăstirea Horezu, asfaltat în totalitate cu fonduri din bugetul judeţului

marți, 12 martie 2024

Drumul judeţean care duce către Mânăstirea Horezu, obiectiv UNESCO, a fost asfaltat în totalitate cu fonduri din bugetul judeţean a anunţat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, care a precizat că zilele acestea s-a turnat asfalt şi pe ultimul kilometru al căii de acces către lăcaşul de cult.

"Colegii de la RAJDP au finalizat execuţia unui covor asfaltic pe DJ 669, care duce spre Mănăstirea Horezu, unul dintre cele mai frumoase şi vizitate lăcaşuri de cult din România. Drumul are o lungime totală de 3,2 kilometri, porneşte din DN 67 şi se termină la Mănăstirea Horezu. Au fost asfaltaţi 1,2 kilometri, din care o porţiune mică la ieşirea din DN 67 şi restul în faţa mânăstirii. În anii trecuţi au fost asfaltaţi alţi 2 kilometri şi s-au executat şanţuri betonate. De acum, toţi cei care doresc să viziteze această frumoasă mănăstire, obiectiv inclus în patrimoniul UNESCO, o pot face pe un drum bun", a transmis preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Radulescu, printr-o informare de presă.

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, a precizat că şi administraţia locală va avea o contribuţie, din bugetul local urmând să fie amenajată intersecţia drumului către mănăstire cu două străzi din localitate.

"Consiliul Judeţean, prin domnul preşedinte Constantin Rădulescu, ne-a acceptat efectiv solicitarea şi rugămintea de a asfalta şi ultimul kilometru de drum pe Strada Mănăstirii, până la poarta mănăstirii şi, în plus, reuşim să facem şi cu fonduri din bugetul local al Primăriei Horezu, partea de intersecţie Mânăstirii -Neagota- Bivolărie. Este un lucru foarte important, pentru că drumul Mănăstirii şi zona Neagota sunt tranzitate zilnic de foarte multe maşini, foarte mulţi turişti, mai ales în sezonul estival", a declarat primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Asfaltarea drumului către Mănăstirea Horezu s-a făcut de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea, care va realiza, totodată, şi igienizarea zonei aferente drumului, precum şi lucrările de completare acostamente cu piatră spartă şi marcajele rutiere. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe