ACȚIUNE RUTIERĂ PENTRU COMBATEREA TAXIMETRIEI ILEGALE  

vineri, 1 martie 2024

 

         În data de 28 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat, în județul Vâlcea, pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație și reducerea taximetriei ilegale.

În cadrul controalelor efectuate, au fost oprite pentru verificări 293 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, politiștii au aplicat 239 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 91.870 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, au fost reținute 16 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Au fost desfăsurate activități de control și pe linie de transport persoane/taximetrie, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale, de peste 15.000 de lei.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe DN 7, în localitatea Bujoreni, un bărbat de 46 de ani, din județul Hunedoara, în timp ce efectua transport public internațional de persoane contra cost, fără a deține autorizație TAXI sau o copie conformă valabilă.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numere de înmatriculare.

Totodată, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportarea persoanelor, pentru o perioadă de 6 luni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe