Sparle si soparle, 05.02.2024

duminică, 4 februarie 2024
  • Incendiul de la pensiunea Rio din Călimănești ne-a adus aminte din nou de tragedia de la „Ferma Dacilor” din urmă cu o lună, unde, cu complicitatea instituțiilor de control și verificare, au fost trecute cu vederea mai multe ilegalități flagrante. De aceea, în cazul pensiunii din Călimănești este OBLIGATORIU ca toate persoanele responsabile de tragedie să fie aspru pedepsite (inclusiv penal) pentru a nu se mai întâmpla astfel de evenimente nefericite. Un incendiu a izbucnit duminică dimineaţă, la o pensiune din Călimăneşti, opt persoane şi proprietarul reuşind să iasă din imobil, a anunţat ISU Vâlcea. Un angajat al pensiunii a murit. Patronul și doi salariați au fost transportat la spital, potrivit pompierilor. Un alt angajat al pensiunii, care venise să ajute la stingerea incendiului, are şi el arsuri uşoare la mâini şi va fi transportat la spital. Până duminică la prânz erau trei persoane transportate la spital: proprietarul şi doi angajaţi.

 

  • Primarul liberal al comunei Nicolae Bălcescu, Landor Moșteanu, nu a înregistrat în 2021 în evidența contabilă participațiile pe care le deține la patrimoniul altor entități, potrivit Curți de Conturi. Tot edilul nu a stabilit, înregistrat, urmărit si încasat impozit pe clădirile deținute de persoanele juridice în valoare de 8.000 lei, la care se adaugă accesorii de 1.000 lei. La nivelul Şcolii Gimnaziale Comuna Nicolae Bălcescu, decontarea cheltuielilor pentru navetă la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar s-a făcut cu nerespectarea, în totalitate, a prevederilor legale. Efectuarea inventarierii anuale a patrimoniului Școlii Gimnaziale Nicolae Bălcescu pe anul 2021 s-a efectuat fără respectarea în totalitate a prevederilor legale.

 

  • Un nou director la fosta fabrică Hervil. Administratorul unic al SC Wipro Infrastructure Engineering SA a luat act de notificarea transmisă de Lucian Dumitru Facas, privind renunţarea la mandatul de director de fabrică şi a constatat încetat contractul de mandat nr. 463 din data de 31 mai 2023, ca urmare a deciziei unilaterale a mandatarului. Administratorul unic al SC Wipro Infrastructure Engineering SA a numit în funcţia de director de fabrică, în calitate de persoană împuternicită a societăţii, pe Mircea Rădulescu (60 de ani), domiciliat în oraşul Ocnele Mari, judeţul Vâlcea, până la data de 30 iunie 2024.

 

  • Deputatul Cristian Buican, seful PNL Valcea, este si un afacerist cunoscut in domeniul cresterii ovinelor si, mai nou, porcinelor. Acesta ar detine peste 1000 de oi, pe care le pastoreste la Budesti, Perisani, dar si in alte zone ale judetului. In iunie si noiembrie 2022, parlamentarul a accesat, prin SC Lovagro SRL (societate la care deține 90 la suta din acțiuni) doua credite de la Raiffeisen Bank (scadență 2027), in valoare de 144.000 euro, pentru a achizitiona o linie de abatorizare porcine si ovine, dar si camere tehnice frigorifice. In anul 2019 (scadență 2024), Buican mai contractase un credit de 71.000 euro de la aceeasi banca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe